IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни съвети – 6 правила, които да нарушите тази година

5 февруари 2023 18 00

Нещата, които трябва да замените

Снимка: iStock

Снимка: iStock

През последните месеци станахме свидетели на възхода на Barbiecore и ренесанса на стиловете от 2000-те години, както и внезапния скок в обличането като балетисти и колежани. Това е поредното доказателство, че модата непрекъснато се развива и старите правила за това какво да носим вече нямат смисъл.

Разбира се, много любители на модата знаят, че носенето на бяло през есента и зимата вече е приемливо, както и че почти всеки цвят може да се комбинира с кафяви дрехи. Но какво друго се е променило относно стила? По-долу ви даваме отговор на този въпрос, показвайки ви какви правила вече можете спокойно да нарушавате и да ги замените с нещо ново, подходящо за 2023 година.

6 модни правила, които да нарушите тази година

1. Чехлите са извън модата

Ако сте чували това изречение твърде често през последните години, може да си отдъхнете, защото в днешно време то постепенно ще заглъхва. Чехлите направиха почти невъзможното, като пробиха в нова модна категория, като същевременно запазиха оригиналния си дизайн. Някои детайли бяха надградени, включително нова визия и цветове. По този начин чехлите преминаха от разпознаваем ежедневен и сдържан дизайн в ежедневен шик и дори луксозна придобивка.

2. Не носете анцузи извън дома

Стилистката Лия Тейлър, работила с множество звезди, казва, че 2022 година я е научила как да съчетава ежедневните и стилни дрехи в един прекрасен тоалет. Тя обича да носи клинове и спортни долнища в комбинация с токчета и блуза с пайети. „Тук комфортът се среща с модата. От пандемията насам хората не искат да се отказват от удобството в името на стила и се забавляват, намирайки баланса между двете“, споделя Тейлър пред InStyle.

3. Не смесвайте метали

Едно от най-остарелите правила в модната индустрия е да не смесвате метали, когато избирате бижута за следващата си визия. Тази година заложете на любимите си аксесоари, независимо от какъв метал са, за да се противопоставите на скучните и остарели норми. Модните правила са предназначени да бъдат нарушавани. Комбинирайте сребро, злато и розово, за да видите каква красива картинка ще създадете.

4. Не прекалявайте с бижутата

Модният стилист Наина Сингла казва, че нейният начин да разнообрази визията е чрез добавянето на дръзки малки екстри.

Започнете с основен ежедневен външен вид като дънки и плетена блуза, тениска или бял потник, след което добавете ефектни аксесоари като слънчеви очила, шал или колан. Тази година стилът ще е свързан с наслояването на още един детайл преди да излезете. Помислете за чифт изящни слънчеви очила, голям шал за допълнителна текстура, класически колан с акценти от златни елементи или уникална огърлица, която да привлече погледите.

Зимни аксесоари – огромни шалове за идването на снега

Дънкова мидипола – как да я включите в ежедневието си

Космати дамски чанти – сред предпочитаните за зимата

5. Придържайте се към неутрални цветове

Обичаме класическите черни рокли, но в същото време използването на по-смели нюанси като яркочервено или синьо е начин да покажете своя личен стил. Тази година видяхме огромен ръст в допаминовото обличане, което е начин да повдигнеш настроението си чрез дрехите. Това не само помага да се усмихвате повече, но също така може да повлияе на хората около вас по положителен начин.

6. Опитайте всички модни тенденции

Модните стилисти посочват, че инвестирането във всяка нова тенденция или артикул вече не е актуално, когато става въпрос за стил.

С популярността на ретро пазаруването и преминаването към по-устойчива мода, сега се фокусираме върху инвестирането в дрехи, които може да носите винаги. Имайки предвид това, сега се забелязва желанието за повече вечни класики, вместо закупуването на нещо модерно и еднодневно. Модата е свързана с намирането на вашия личен и уникален стил, а не следване на тълпата.

За още новини от света на красотата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари