IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модно пролетно почистване – 5 съвета за смяна на гардероба

26 март 2023 18 00

Лесни начини да организирате пространството у дома

Снимка: iStock

Снимка: iStock

По същия начин, по който новата година може да се вземе за ново начало, всяка смяна на сезона също може да послужи за промяна в живота ни. Вземете например прехода от зима към пролет. В този период дните стават по-дълги и времето навън се променя от ужасяващо студено до приятно топло с повече слънчеви лъчи, които озаряват лицето ни.

Естествено е, че с пролетната енергия идва мотивацията за почистване и промяна на гардероба, тъй като по-високите температури изискват корекция на стила и тоалетите, които носим. На преден план излизат по-тънките блузи и дънките в 7/8 вариант, тениските и по-леките якета.

Но преди да тръгнете да сменяте дрехите, стилистите препоръчват да направите разбор на гардероба. Винаги е добре да започнете с положително мислене и чист ум, за да се справите с трудната задача. След като се намирате в правилното състояние на духа, имате подръка вода и нещо за похапване, е време да идентифицирате причината, поради която искате да почистите гардероба си.

Разбирането на причината зад вашето почистване може да стесни това, върху което трябва да се съсредоточите. Това може да доведе до намаляване на стреса, просто защото вече имате изготвен план за действие и цел, към която вървите.

Пролетно почистване – 5 съвета за смяна на гардероба

1. Определете стила си

Ако целта ви е да промените гардероба си, така че да е точно представяне на вашия стил, е добре да помислите точно какво искате да носите, за да изглеждате добре, уверено и да се чувствате комфортно. Може да създадете виртуални табла за вашата нова пролетна и лятна визия. Гледането на снимки от интернет и заимстването на тоалети също не е лош вариант, ако се чувствате в задънена улица.

гардероб, зелено,

Снимка: iStock

Стилът е визуална задача, така че е много важно да го видите, за да добиете представа дали е подходящ за вас. Докато се занимавате с редактирането на гардероба си, продължете да гледате снимки и съвети в интернет, като се запитате дали всичко това съответства на вашите желания и усещания. Ако нещо очевидно не попада във вашия списък, тогава съвсем спокойно може да го премахнете от гардероба си.

2. Изберете любимите си дрехи

пуловер, дрехи,

Снимка: iStock

Първата стъпка във всяко почистване на гардероба е да съберете това, което носите най-често и да го отделите от останалите си дрехи. Тази купчинка са нещата, към които посягате винаги, когато излизате на вечеря, с приятели или за работа. Тук трябва да има както дрехи и обувки, така и аксесоари. По този начин ще разберете какви точно цветове, модели и щампи харесвате, за да оправите останалата част от гардероба по-бързо. Ако нещо не отговаря на основния ви стил, може би това е причината да не го носите и да стои все още с етикетите.

3. Разделяй и владей

Вместо да разделяте дрехите само на две купчини – да и не – стилистите предлагат да направите четири – запази, дари, продай и може би.

дрехи Pexels

Снимка: Pexels

Започнете да изваждате дрехи, пробвайте ги и ги оставете в една от четирите купчинки. След като сте приключили с този процес, поставете артикулите за продажба и дарение в отделни торби. След това пробвайте от купчината „може би“, за да видите какво можете да задържите и какво можете да продадете или да дарите.

4. Откажете се от твърде многото дънки

Според модните стилисти, когато става въпрос за отделението с дънки, по-малкото е по-добре. Препоръчително е да се ограничите до три чифта, които носите по-често и знаете, че винаги ще ви бъдат от полза.

дънки istock

Снимка: iStock

Стартирането с три чифта ще създаде стабилна основа, от която да тръгнете да градите нагоре, след като разберете точно какви модели харесвате и носите. Големите три категории могат да бъдат разбити на цветове или дизайн. Най-добре е обаче да изберете три различни стила – един с широки крачоли, един с висока талия и един скъсен.

Нови обувки – 7 модела, които винаги ще са на мода

Дънките на 2023 – какви модели да носите

Капсулен гардероб – какво означава и как да го създадем?

5. Не чакайте да дарявате или продавате

Трудната част приключи, сега трябва да се отървете от дрехите, които няма да запазите. За тези, които са все още здрави и в добро състояние, може бързо да им намерите нов дом. Може да предадете използваните си дрехи на местния Червен кръст, да ги оставите в домове или пък да ги хвърлите в обозначени контейнери за текстил. Също така има множество благотворителни организации, които се нуждаят от дрехи, за да ги дарят на хора в неравностойно положение.

дрехи, дарение

Снимка: iStock

Ако пък искате да си върнете част от парите, които сте дали за неизползвани дрехи, има стотици сайтове, в които може да ги продадете. Цената я определяте вие и чакате просто някой да хареса това, което предлагате.

За още новини от света на звездите, модата и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари

... ( преди 1 година )