IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода – какво да носите, когато навън все още е студено

21 март 2023 10 30

Времето през този сезон се променя всеки ден

Снимка: iStock

Снимка: iStock

За някои от нас отново е онова време от годината, когато сърцето и календарът ви казват „Здравей, пролет!“, но времето е на съвсем друго мнение. Живеейки в държава с променлив климат, сме повече от запознати с прищевките на пролетта и честото сменяне на настроенията ѝ.

Месеците март и април са меко казано непредсказуеми – слънчево и горещо един ден, а на следващия ви се налага да чистите снега от колата. Именно тази постоянна промяна в края на зимата и началото на пролетта може да предизвика много голямо объркване при избора на дрехи, разочарование в началото на деня и дори да допринесе за липсата на вдъхновение, когато става въпрос за съставяне на елегантна пролетна комбинация.

Обличането с дебели дрехи след месец февруари може да изглежда доста депресиращо, но в същото време изваждането на късите ръкави и по-тънките пролетни блузи може да ни се стори непрактично, когато все още навън температурите са под 10 градуса. Добрата новина е, че с малко изобретателност и безплатни съвети всъщност има средно положение, което трябва да се открие.

Тъй като знаем през какви перипетии трябва да преминете всеки ден при избирането на пролетен тоалет, ви предлагаме няколко комбинации, които хем ще ви държат топло в студеното време, хем ще бъдат достатъчно прохладни, когато слънцето най-накрая реши да се покаже.

Какво да носите през пролетта, когато навън все още е студено?

1. Заложете на ярки цветове

Ако времето ви подсказва, че все още имате нужда от дълги ръкави, а дори може би и сако, поддържайте външния си вид пролетно свеж като включите ярки цветове. Забравете за сивото и бежовото, свързвани със зимата, и вместо това посегнете към розово, зелено, жълто и други смели нюанси. Ярките цветове визуално сигнализират за по-топъл сезон и могат също така да доставят така необходимата доза допамин през тези мрачни пролетни дни, които се случват понякога.

2. Изберете шарки

Има нещо красиво в смелата шарка, която просто крещи „пролет“. Излезте от зимната депресия и скучните едноцветни тоалети, като грабнете дрехи с ярки дизайни и забавни шарки, които ще внесат повече настроение не само във вашия, но и в деня на хората около вас.

3. Флорални мотиви

Какво е пролетта без цветя по земята и флорални мотиви по дрехите? Настоящият сезон е синоним на флоралните щампи и това е модна истина, която вероятно ще издържи до края на света. Страхотното нещо при цветята е, че те са много популярни и не е нужно да се притеснявате, че сте ограничени до стилове с къси или без ръкави. Потърсете да добавите топли дрехи с дълги ръкави, върху които са бродирани цветя, за да сте готови за онези пролетни дни, в които слънцето грее, но не топли достатъчно.

4. По-леки текстури

Помахайте за сбогом на плюшените и кадифените дрехи, оставяйки ги някъде назад в гардероба за следващата зима. Вместо това започнете да включвате по-леки текстури като коприна, сатен, лен и пухкави аксесоари. Включването на тези тъкани и материи във вашите тоалети може едновременно да добави визуален интерес и да ви напомни, че по-топлото време всъщност идва.

Пролетна мода – 6 тоалета за променливото време

Бяла тениска – как да я носите тази пролет

Пролетна мода – най-добрите тенденции вече ги притежавате

5. Не забравяйте чорапогащите

Не отписвайте полите и роклите само защото навън е студено. Посегнете към по-дълги дължини като миди или макси модели и обмислете допълването им с чифт високи ботуши. Тази комбинация е особено практична, осигурявайки допълнителна топлина, без да създава зимни емоции. Чорапогащниците също могат да добавят допълнителен слой топлина за тези неочаквано студени пролетни дни.

6. Романтични детайли

Обемни ръкави, копчета, дълбоки деколтета, корсажи и панделки – тези вечни, романтични детайли могат незабавно да освежат ансамбъла за променливия пролетен сезон. Въпреки че корсажите далеч не са нови на модната сцена, тяхното влияние все още не е изчезнало, особено след излизането на сериала „Бриджъртън“. Изберете дреха, която пасва идеално на вашата визия, като завършите тоалета с панталон или дънки и се предпазите от студа с елегантно сако или блейзър.

За още тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари