IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода – какво да носите според модните експерти

23 март 2023 10 30

6 тенденции, които не са за изпускане

Снимка: iStock

Снимка: iStock

След като топлото време най-накрая все пак ще се настани трайно в ежедневието ни, бързаме да сменим обемистия си зимен гардероб с леките и ефирни дрехи, които сме държали в чували месеци наред. Мисълта да носим по-свежи и прохладни модели е примамлива сама по себе си, но също така очакваме с нетърпение да преоценим нашите колекции и да включим нещо ново в стила си. Истината е, че за пролетта на 2023 година има какво да добавите към микса.

Подобно на останалите сезони, пролетната мода идва със свои собствени елементи – макси поли и потници, ярки цветове и светъл деним. Има толкова много комбинации, които може да направите с едни и същи дрехи всяка година, така че не бързайте да изхвърляте старите модели. В резултат на това сглобяването на пролетни тоалети, които изглеждат свежи, може да ви се струва трудна задача, особено когато има толкова много невероятни визии, демонстрирани на подиума, на червения килим или в социалните мрежи.

За щастие, не ни липсват опции, които да ни вдъхнат малко увереност и вдъхновение за следващите няколко месеца. От друга страна, има стилисти, които стесняват списъка с покупки и споделят своите най-добри избори за пролетните модни тенденции за тази година.

Какво да носите тази пролет?

1. Скулптурни чанти

В категорията аксесоари, Кейтлин Джеймс поставя на първо място скулптурните чанти, които са достатъчно прости, за да се считат за универсални, но все пак са интересни и привличат окото.

Ако използвате чантата за ежедневна употреба, Джеймс препоръчва да купите модел в бежово или слонова кост за феновете на по-неутралните нюанси. За тези, които обичат яркостта и пролетните щрихи, е препоръчително да заложат на бледозелено или бледожълто. Експертът по стил продължава, казвайки, че чантата може да се впише във визията по безброй начини, но за небрежен външен вид най-много ѝ харесва комбинацията от дънки с широки крачоли, лека плетена жилетка и бели маратонки. За по-елегантни поводи, Джеймс би добавила чантата към сатенена пола с бял оребрен потник и ниски токчета с остър връх.

2. Пастелни цветове

Пастелните цветове са класически за пролетта, но често се оценяват лошо, защото се описват като лигави. Стилистката Али Маккена обаче е на съвсем друго мнение и с две ръце препоръчва дрехи и аксесоари в тази гама.

„Харесвам цветовете, особено люляк, бледожълто и бебешкосиньо. Нямам търпение да нося бебешкосиня миди пола и копринена бежова блуза с няколко масивни цветни бижута. Винаги ще залагам и на ефектни обувки, така че чифт високи токчета, които допълват тоалета, са задължителни“, казва тя пред InStyle.

3. Деним

Втората най-очаквана модна тенденция от Маккена за пролетта на 2023 година е завръщането на канадския смокинг или иначе казано – деним върху деним. Тя би облякла дънкова макси пола с дънкова горна част с корсет и чифт обувки с масивна платформа.

4. Макси пола

Модният експерт и стилист Наина Сингла казва пред InStyle, че ако трябва да инвестира в нещо ново тази година, това ще е изящна макси пола. По думите ѝ, това е универсален елемент от гардероба, който е перфектен за всеки сезон. Плюс това, с нарастването на модата от 2000-те години, Сингла казва, че дългите макси поли са напълно подходящи.

Пролет в офиса – какво да носите този сезон

Дамски обувки – какво да носим с офис облеклото?

Рокли тип риза – 4 модела, които да изпробвате

5. Сандали на платформа

Въпреки че сандалите на платформа, които познавате и обичате от 2000-те години, са на мода от известно време, личният стилист Анди Собрато казва, че те ще бъдат особено популярни през тази пролет. Бъдете готови да ги видите в много смели щампи и цветове, от които да избирате в магазина.

Може да обуете сандали на маргаритки, на точки или с ярка платформа. Съчетайте ги с дънки със 7/8 крачоли и риза, за да насочите вниманието само към обувките. Със сигурност те ще донесат необходимото разнообразие в тоалета ви и ще му придадат повече младежка енергия.

6. Мрежести тоалети

Друга модна тенденция, която се завръща от 2000-те години, са мрежестите тоалети. По-специално тук говорим за мрежест топ или рокля по тялото. Тези модели могат да бъдат в ярък цвят или с открояващ се принт, като са перфектен начин да добавите текстура и измерение към вашия пролетен гардероб. Те показват достатъчно кожа, за да бъдете секси, но прикриват и достатъчно тялото, за да бъдете загадъчни.

За още модни тенденции за пролетта последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари