IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пролетна мода – 8 тенденции, за които да се оглеждате

29 март 2023 10 30

От дрехи и обувки до аксесоари

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Март, в случая по-скоро април, бележи началото на по-топло време, по-дълги дни и най-важното – пролетна мода. Облекчението да приберете вашите пухени палта, термобельо и да извадите по-леките дрехи е несравнимо, тъй като често сме в състояние да изразим личния си стил по-добре, когато носим по-прилепнали дизайни, описващи тялото, а не сме скрити под дебел кат дрехи.

Според стилистката Челси Волпе, носенето на по-меки материи ще бъде водещо тази пролет, и материи като дантела и тюл ще са в челните редици на пролетните тенденции. Тя също така прогнозира, че странните и игриви аксесоари ще се развиват силно, тъй като хората намират нови начини да преоткрият себе си по достъпни начини. И разбира се, носталгичната мода все още е на върха, включително стилове от 70-те, 90-те и началото на 2000-те години.

Пролетна мода – 8 тенденции, за които да се оглеждате

1. Обемни сандали

Елегантните обувки са на мода тази пролет, по-точно сандалите, които изглеждат като произведения на изкуството. Тези цветни модели имат уникална енергия и форма, които ви карат да изглеждате стилно, дори и с най-простото облекло. Харесва ни и фактът, че макар сандалите да изглеждат трудни за обуване и носене, гумата, от която са направени, е доста удобна и приляга идеално по крака.

2. Причудливи аксесоари за коса

Макар през последните години да се наблягаше на основните и по-прости силуети в облеклото, аксесоарите стават по-забавни от всякога. Независимо дали става дума за фиби с пайети или цветни шноли, определено ще видим хора, изразяващи повече цвят и чар с прическата си. Декоративните фиби за коса имаха своя момент през 2022 година, но сега е време да се насочим към малко по-странните и забавни аксесоари.

3. Деликатна дантела

Базираната в Ню Йорк стилистка Лив Шрайбър казва, че дрехите, излъчващи романтика, определено ще доминират през пролетта. А какво по-романтично от дантелата? Очаквайте да видите много артикули, като топове и рокли, вдъхновени от дантела и по-леки материи. Може да се каже, че това е по-деликатно продължение на тенденцията balletcore, която беше популярна през цялата 2022 година, и най-вероятно ще продължи през тази пролет.

4. Волани от тюл

Говорейки за ефирна визия, тюлът е друга тенденция, която ще видите да предизвиква интерес тази година. Макар да се появява на хоризонта едва сега, тя ще бъде навсякъде със затоплянето на времето. Може да си мислите, че тюлът е материал, който трябва да бъде запазен за официални събития, но има много начини да го облечете и в ежедневието си. Можете например да съчетаете пола от тюл с обикновена бяла тениска или пък да обуете сандали с минирокля от тюл.

5. Спортно-елегантен стил

Кажете сбогом на допаминовото обличане и логоманията – основните тенденции от 2000-те години се завръщат и дори са по-добри от преди. Вместо цветни шарки и дизайнерски монограми, на преден план излизат приглушените тонове и простите, но елегантни силуети. Артикулите, които са идеални за офиса, се считат за спортно-елегантен стил, състоящ се от поли с дължина до коляното или малко по-дълги, обикновени потници и обемни блейзъри.

6. Очила от 70-те години

Когато става въпрос за очила тази година, по-големите определено са по-добри. Ако сте попаднали в модната страна на TikTok напоследък, вероятно сте забелязали, че огромните очила с квадратна форма от 70-те години отново са на мода с малко по-съвременен привкус. Може да се насочите към диско десетилетието, като носите ретро слънчеви очила с леопардова рамка или пък заложите на авиаторските модели, познати на всички от филма „Топ Гън“.

Пролетна мода – какво да носите, когато навън все още е студено

Пролет в офиса – какво да носите този сезон

Пролетна мода – 6 тоалета за променливото време

7. Да живее маджентата

маджента istock

Снимка: iStock

От 1999 година институтът Pantone Color избира цвят, който според него въплъщава енергията и културата на следващата година. Тазгодишният избор е маджента, като институтът описва цвета като нюанс, който се наслаждава на чистата радост, насърчавайки експериментирането и себеизразяването. Яркият лилаво-розов нюанс определено е смел и ще ви помогне да привлечете вниманието, където и да отидете, докато го носите. За пролетна визия може да го съчетаете с приглушени или пастелни цветове.

8. Тънки шалове

Модата от 90-те продължава да доминира в цикъла на тенденциите от няколко години насам, а тънките шалове са новият аксесоар, който се завръща. Като цяло той няма да ви топли, но въпреки това ще добави малко разнообразие към вашето облекло. Опцията с пайети е задължителна за сезона или пък можете да носите едноцветен шал за по-елегантна и класическа визия.

За още модни тенденции и новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари