IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Капсулен гардероб за пролетта – 7 задължителни артикула

31 март 2023 12 30

За лесно, бързо и елегантно обличане

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Купуването на основни дрехи за създаването на перфектния сезонен тоалет трябва да е достатъчно лесно. В повечето случаи, след бързо онлайн търсене, можете да закупите всичко необходимо с едно кликване. Разбира се, ако знаете откъде да започнете.

Интернет е като заешка дупка, включваща безброй статии за сезонните свежи и нови дрехи, които сте длъжни да имате в гардероба си. И все пак, често същите тези артикули излизат от мода толкова бързо, колкото са се появили. Именно затова постоянно се чудим кои всъщност дрехи ще се окажат най-полезни накрая и кои само ще ни се трупат в гардероба и ще заемат излишно място? Как да филтрирате тенденциите, които ще се пренасят от сезон в сезон и винаги ще бъдат на мода?

За да смекчим догадките, ви даваме седем основни артикула, които трябва да притежавате за безпроблемен външен вид всяка пролет. Така ясно ще се фокусирате върху подреждането на гардероба и ще се запасите с изпитани и надеждни опции, включително блейзър, плетени панталони, чанти и други.

7 задължителни артикула за пролетта

1. Риза

риза, синя

Снимка: iStock

Когато става въпрос за създаването на капсулен гардероб за пролетта, на първо място се поставя класическата риза. Тя не трябва да бъде прекалено вталена или прекалено голяма, като има нужда от точното количество свежест за безпроблемното създаване на изящен и стилен външен вид. Ризата може да се съчетае както с дънки, така и с официални панталони, като е еднакво подходяща за работа в офис, излизане с приятели или нощни забавления.

2. Блейзър

риза, кариран

Снимка: iStock

Пролетта се свързва с по-топлото и свежо време навън, но понякога може да ни изненада и в началото си да бъде люта и студена. В същото време обаче не е чак толкова мразовито, за да облечете палтото или дебелото зимно яке. Така изборът за горна дреха всяка сутрин става все по-труден. За да решите проблема си, вземете си блейзър, който ще е подходящ както за студеното начало на деня, така и за момента, в който температурите изненадващо се покачат.

3. Дънкова мидипола

деним миди

Снимка: Getty Images

Модните експерти не харесват много полите за пролетта, но мнението им ще трябва да се промени. Тази пролет ще виждаме все по-често дънковите мидиполи, които определено ще заменят класическите дънки. Красотата на тази дреха е, че не е необходимо много мислене за това как да я включите в стила си. Всичко, от което се нуждаете, е обикновена бяла тениска, колан и чифт мокасини, за да създадете визия на истински модел, харесвана от Кендъл Дженър и Елза Хоск.

4. Чанта за всичко

дамски чанти,

Снимка: iStock

Всеки тоалет изисква подходяща чанта. Тази пролет обаче на мода ще бъдат обемните модели, в които може да поберете абсолютно всичко – от ключове и телефон до лаптоп. Заложете на чанта, изработена от устойчив материал, за да може да издържи на тежестта, за която сте я предвидили.

5. Стегнати дънки

В отдела за дънки, модните експерти казват, че трябва да имате чифт, който фино подчертава дупето благодарение на ултрависоката талия. Така най-накрая ще покажете на останалите за какво работите във фитнеса и ще се чувствате още по-уверени, когато минете покрай огледало.

6. Мокасини

мокасини istock

Снимка: iStock

Ако трябва да инвестирате само в един чифт обувки, който да ви издържи цяла пролет, препоръчваме мокасини. Носете ги с дебели оребрени чорапи, когато е студено, и без тях, когато стане по-топло. Може да заложите на класическите модели в черно, но пък може и да експериментирате с по-ярки цветове, за да бъдете в тон с пролетта.

Капсулен гардероб – какво означава и как да го създадем?

7. Коктейлна визия

Последният щрих към надежден капсулен гардероб? Гъвкава коктейлна визия, която можете да оформите по различни начини за различни събития. Препоръчваме да изберете флорални модели, независимо дали става дума за ансамбъл от две части или рокля. Комплектът от две части е по-предпочитан от модните експерти, защото може да го носите както заедно, така и поотделно и следователно може да внесете повече разнообразие в стила си.

За още тенденции в бижутата и модни съвети, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари