IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ботуши от деним – отново на мода за пролет/лято 2023

7 май 2023 18 00

Панталоните с вградени такива са доста актуални

Getty

Getty

Деним под всякакви форми ще се носи за сезон пролет/лято 2023. След като ви разкрихме, че по-обемните модели в гардероба са актуални, е ред да обърнем внимание на обувките. Ботушите от въпросната материя, както и нестандартните гети, отново са на мода, за да променят ежедневните ни визии.

Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк, Джей Ло, Ким Кардашян, са само част от звездите, които сме виждали с дънкови ботуши преди години. Ето че въпросната тенденция постепенно се налага отново. Появи се миналото лято, а ето че е вече и в социалните мрежи за пролетта.

Дънковите ботуши се предлагат във всякакви форми и стилове. Има модели до средата на прасеца и глезена. Тях може да комбинирате с любимия си чифт дънки. Из магазините се предлагат и по-секси вариант високи дънкови ботуши – чизми, идеално съчетани с рокли, поли и шорти.

Как да носите ботуши от деним?

Ако искате да си купите един чифт, но не сте имали такива досега, сигурно се чудите с какво да ги съчетаете. Както стана ясно, те могат да бъдат допълнение към всяка визия, стига да знаете как да ги използвате.

Може да заложите на дънкови ботуши като акцент или да ги добавите към други парчета от материята така популярна за новия сезон.

С овърсайз риза

Дженифър Лопес за първи път обу чифт дълги дънкови ботуши от колекцията Resort 2019 на Versace. Тогава тя ги комбинира с широка бяла риза и всички погледи бяха вперени в нея. Сега можете да копирате нейния стил.

Бялото в комбинация с чизми от деним създава ярък, но същевременно елегантен контраст. Освен риза, може да пробвате с рокля в същия цвят, например тип блейзър, която е с копчета и ефектно деколте.

С чорапогащник/къса пола

Чифт ботуши до средата на прасеца, съчетани с черен чорапогащник. По този начин ще ги накарате да изпъкнат на фона на вашето облекло – миди пола или пък плисирана.

Въобще, може да заложите на изцяло черен ансамбъл, като само денимът на вашите ботуши бъде по-светъл.

Деним от горе до долу

Не се колебайте да копирате стила на поп певиците в годините преди 2000-ата. Освен ботуши, може да ползвате дънкови дрехи от горе до долу.

Яке, дънки, гащеризон или пък рокля, са нещата, които можете да добавите към ботушите от деним. Да не говорим, че в момента гетите от същата материя са голям хит.

Къси панталони и ботуши

Друго съчетание, което да изпробвате в по-топло време. За лятото ще пуснат и ботуши, които са с отвори за пръстите.

За предпочитане е късите панталони да са дънкови, например в един и същи стил с чизмите. Ако са от друг плат, то няма значение с какъв деним под формата на обувки ще ги комбинирате.

Деним – как да пазарувате устойчиво?

Деним рокля – кралица Максима със свеж пролетен модел

Кейти Пери с любимия деним на червения килим

С дълга пола

Не си мислете, че високите ботуши от деним могат да се съчетават само с къса пола. Ако искате да носите повече дънкови парчета по себе си, може да сложите макси пола с цепка, за да се виждат.

Разбира се, класиката е в бялата риза, дългата дънкова пола и чизмите от малко по-тъмен деним.

За още новини от света на модата, звездите и лайфстайла последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари