IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Филмовият фестивал в Кан – където модата среща изкуството

17 май 2023 12 00

Най-добрите тоалети от първия ден край Лазурния бряг

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Филмовият фестивал в Кан отново е тук, носейки със себе си ежегодните стил и красота, свързани с първото важно събитие от света на киното.

В премиерната селекция има много впечатляващи филмови заглавия – във и извън състезанието за „Златна палма – като най-чаканият актьорски състав е този на Asteroid City, където попадат имена като Скарлет Йохансон, Марго Роби, Мая Хоук, Том Ханкс и много други. Също така очакваме да видим премиерата на сериала The Idol от The Weeknd, в който главно действащо лице е Лили-Роуз Деп. Петата част на Индиана Джоунс ще сложи край на поредицата с Харисън Форд, като към него ще се присъедини и един от талантите на Холивуд Фийби Уолър Бридж.

Всички тези имена ще бъдат във Франция, докато не бъдат раздадени най-големите награди за филм, актьорска игра, режисура и сценарий. Преди това обаче по червения килим минават звездите, показвайки на целия свят върху какво са работили дизайнерите през последните седмици. Вече видяхме завръщането на Джони Деп, както и невероятната прическа на Хелън Мирън, но има още толкова много тоалети и визии, за които да говорим.

Първият ден в Кан вече мина, давайки ни множество теми за обсъждане, като най-голямата от тях, както винаги, е модата.

1. Ел Фанинг

Ел Фанинг

Снимка: БГНЕС

Началото на филмовия фестивал беше дадено с премиерата на Jeanne du Barry, бележейки завръщането на Джони Деп към киното. Събитието трябваше да бъде почетено по най-специалния начин, а Ел Фанинг се справи повече от добре със задачата. Тя се облече в приказна дълга рокля на Alexander McQueen без презрамки и интересен обемен корсет. Тоалетът бе съчетан с бижута от Cartier, включващи диамантен чокър, гривни и пръстени.

2. Наоми Кембъл

Наоми Кембъл

Снимка: БГНЕС

Няма как едно бляскаво събитие да мине без присъствието на супермодел от 90-те години. Кан винаги е свързван с по-винтидж модата, поддържайки правила за стил и елегантност още от създаването си през 1946 година. Кембъл спази традицията и избра елегантна дълга рокля в сребрист цвят с дълбоко деколте и масивни презрамки. Тя допълни визията с високи сребърни токчета, слънчеви очила и бижута от Chopard.

3. Ума Търман

Ума Търман

Снимка: БГНЕС

Малко преди дъщеря ѝ Мая Хоук да мине по червения килим, Ума Търман опипа почвата и позира за фотографите в прекрасен тоалет. Тя облече розова рокля, чиято долна част създаваше илюзията за панталон, комбинирана с дълго червено наметало. И тук, както при Наоми Кембъл, бижутата бяха дело на Chopard.

4. Фан Бинбин

Фан Бинбин

Снимка: БГНЕС

Безспорно най-интересната визия до този момент бе на китайската актриса Фан Бинбин. Тя пристигна на червения килим, носейки рокля, наподобяваща дивата природа, върху чиято повърхност се разхождаха тигри. Дизайнът беше на Christopher Bu и определено обра овациите на публиката и фотографите.

5. Арая Харгейт

Арая Харгейт

Снимка: Getty Images

Младата актриса заложи на красива рокля от Jean Paul Gaultier с огромна текстурирана пола и без презрамки. Вдигнатата ѝ на кок коса позволяваше да се открие прекрасното диамантено колие, което беше единственият аксесоар във визията.

6. Катрин Деньов

Катрин Деньов

Снимка: БГНЕС

Легендарната френска актриса, чиято снимка от миналото краси официалните плакати на филмовия фестивал в Кан, откри събитието с красива синя рокля с паднало рамо, чието деколте беше с избродирани детайли. Тя завърши визията със сини токчета и малък сребърен клъч. Дъщерята на Деньов, Кьяра Мастрояни, тази година е домакин на събитието.

7. Бри Ларсън

Бри Ларсън

Снимка: Getty Images

Малко преди да стъпи на червения килим, Бри Ларсън се появи с прекрасен пролетен гащеризон, целия украсен с цветя. Дизайнът е на Chanel и беше комбиниран с класически черни сандали на ток и черна лента за коса.

КоментариКоментари