IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода лято 2023: 4 неща, които кралските особи никога не носят

20 май 2023 18 00

Ето с какво да ги замените

БГНЕС/Getty

БГНЕС/Getty

Кралските особи ни вдъхновяват със стила си неведнъж. Кейт Мидълтън, Меган Маркъл, кралица Летисия, кралица Рания, са само част от жените, даващи ни пример с безупречното си облекло. Понякога то е строго официално, а друг път по-ежедневно, зависи от случая. 

Въпреки кралския дрескод във всяка страна, много често ставаме свидетели на примери, в които някои успяват да избягат от него. И се слеят с тълпата, носейки дрехи като тези на всеки от нас. 

Още преди да напусне Великобритания, съпругата на принц Хари си позволяваше да залага на рокли с по-къси кройки. Ще я запомним и с нейните страхотни тренчкотове и палта. 

От друга страна Кейт постоянно ни показва, че е последовател на устойчивата мода, носейки някои неща от гардероба си неведнъж. Някои ги преправя, а други си остават вечни. 

Ала кои неща не биха допаднали и на двете?

Кои дрехи и обувки не могат да носят кралските особи? 

Дънкови кройки 

дънкови панталони,

IStock

Виждали сме както Кейт Мидълтън, така и кралицата на Испания с къси панталони. Ала те никога не са били дънкови. Наскоро - на празненствата след коронацията, принцеса Шарлот се появи с такива, но не бива да забравяме, че тя все още е дете. 

Кралските особи избягват да носят дънкови къси панталони. Те изглеждат изключително небрежно и не им подхождат.  Вместо това принцесата на Уелс и кралицата на Испания избират шорти по поръчка. Например такива с висока талия в райе или бял цвят.  

Ако искате да изглеждате спортно-елегантно и вземете техния пример, то може да си купите шорти, които са с ефектен принт, платнен колан или ръб по средата. 

Или да заложите на популярната комбинация бели панталони с блуза на райе по примера на Кеймт Мидълтън.

Чанти през едното рамо 

чанта през

IStock

Те ходят на официални събития неведнъж, ала и дори при срещите си с хората на улицата няма да ги видите с подобен модел. Той е изключително удобен за тийнейджърите и всеки, който не иска да носи опгромна торба. Но не пасва на кралския стил. 

Дори и на почивка или за рядко излизане по магазините, жените от кралския двор носят чанти с големи дръжки - върху рамото. Те може да са кожени или пък плетени, отличаващи се с кафяви кожени дръжки. 

Сандали с отворени пръсти 

сандали, iStock

IStock

Обувките, които носят жените в кралския двор трябва да са удобни и същевременно да не се показват пръстите от тях. Ето защо Кейт Мидълтън, например, никога не може да бъде видяна със сандали. Но пък за сметка на това обожава еспадрили - ниски или на ток тип танк. 

Ако искате да копирате някоя кралска визия с флорални мотиви за пролетта или лятото, си купете черни или бели еспадрили. Те никога не остарвят и подобно на едни кожени маратонки, се съчетават с какво ли не. 

Къс гащеризон

гащеризон, лятна

IStock

С идването на лятото на всеки му се иска да се разхвърли и носи по-леки и комфортни дрехи за температурите навън. Така например късите гащеризони са предпочитани, но не и от кралските особи. По правило те не бива да показват твърде много от тялото си. 

Мода 2023 – тенденциите от 90-те се завръщат

Ботуши от деним – отново на мода за пролет/лято 2023

Широка бяла риза - редом до дънките в гардероба

Тъй като има изискване колко трябва да е дължината на една официална рокля, напеример, те могат да носят изчистени дълги гащеризони. Но разбира се, само за определени ангажименти. 

Меган Маркъл, например, обожава гащеризоните и сред дрехите си има модели в черен, бял и червен цвят. 

Повечето, приети според протокола, не прилепват плътно по тялото, а са с широка кройка, V-образно деколте и нежно коланче или такова с платнена панделка. 

За още новини за мода, красота и лайфстайл – последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари

Ле ле ( преди 10 месеца )
Много го интересува някого какво носят тия обществени ***.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар