IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моден свят – 5 тенденции за лятото

3 юни 2023 18 00

Стилист споделя своите предположения

Снимка: iStock

Снимка: iStock

Сега, когато слънцето мъчно, но все по-често, присъства в ежедневието ни, е време да помислим малко повече за лятното пазаруване. Гардеробът ни е пълен с тениски, поли, рокли и ленени панталони, но има няколко нови тенденции, които е добре да имате предвид, преди да съставите стила си за следващия сезон. Ако не сте сигурни какво точно ще бъде на почит тази година, ние имаме няколко лесни опции за вас.

Елизабет Касаб е личен стилист и много добре разбира от какво имат нужда клиентите ѝ всеки сезон. За лятото тя препоръчва да започнете с три до пет артикула, които може да носите през всичките горещи месеци. Това може да бъде комбинация от класическа бяла тениска или потник, бели ленени панталони, черни сандали с каишка, чанта от рафия и малко бижута. Оттук може да добавите изявени елементи, които говорят за тенденциите за сезона и пасват идеално на останалата част от гардероба ви.

Петте най-добри тенденции това лято включват вече познати стилове, но също така ще видите и няколко нови варианта, които не трябва да ви плашат, тъй като включването в ежедневието е също толкова лесно.

Пет модни тенденции за лятото

1. Модерен минимализъм

Мотото „По-малкото е повече“ ще бъде определящо и през това лято, което означава да инвестирате в класически, добре прилепнали дрехи, които можете да носите многократно. Тук включваме предложения за бели ризи и тениски, които може да бъдат изработени от памук или лен за повече прохлада в топлото време. За непринудено, но шикозно облекло, носете ризата с дънки с прави крачоли или други дънкови кройки, комбинирани с маратонки. Ако искате нещо по-елегантно, може да пъхнете ризата или тениската в черна минипола и да завършите със сандали с каишка или токчета.

2. Европейско лято

Касаб е убедена, че всички са в епохата на европейското лято тази година независимо от местоположението им. Ленените дрехи са основен елемент за прохладна и елегантна естетика, като вече на пазара материята се използва за изработка на всякакви дрехи – от панталони до потници. Това е идеалното облекло, което трябва да имате в летния си гардероб за дните, когато просто не можете да решите какво точно да облечете.

3. Крайбрежна баба

Тенденцията „крайбрежна баба“ се задържа на хоризонта и това лято, така че очаквайте да видите много плисирани поли, пуловери с яка и ленти за глава. За да направите стила малко по-благоприятен за топлото време, ви предлагаме да намерите потник с V-образно деколте, който да е в неутрални тонове като светлосиньо или прашнолилаво. Тук отново памучните материи са на почит, тъй като изглеждат едновременно елегантно и небрежно. Комбинирайте го с чифт дънкови къси панталони и бяла риза отгоре за още по-плажно усещане.

4. Сандали с каишка

Летните колекции на всички известни марки не минават без сандалите с каишки, увиващи се около крака и тази година не е изключение. Може да ги срещнете както с плоска, така и с висока подметка, а изборът зависи изцяло от вас. Ние ви предлагаме да изберете комфорта пред елегантността, ако ще трябва да бъдете цял ден навън. За парти или официално събитие, съчетайте лятната си рокля с високи сандали с каишки и бъдете сред най-елегантните дами.

Ботуши от деним – отново на мода за пролет/лято 2023

Зелен лайм добавя повече блясък в ежедневното ви облекло

Вратовръзка – водещ аксесоар в женските пролетни визии

5. Роза

Ренесансът на розетката е тук, тъй като триизмерните флорални детайли се появяват навсякъде – от огърлици и бански до сандали. Лесен начин да изпробвате тази тенденция е като започнете с нещо малко, като роза върху презрамка на потник или пък колие с флорален талисман. Красотата на цветето е, че то подхожда на всякакъв стил и внася още повече лятно настроение.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари