IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мей Мъск за остаряването като модел и триковете за перфектна форма

3 юни 2023 13 30

75-годишната майка на Илон Мъск е също толкова известна като сина си

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Илон Мъск е като бог в технологичния свят, владеейки го от няколко години. Иноваторските му изобретения стават все повече и повече, като последното е опит за имплантиране на чип в човешкия мозък, който ще позволи изразяване на мисли чрез компютър. По този начин хората, които нямат способността да комуникират чрез речта, ще могат отново да разговарят с близките си.

В момента тази иновация е в процес на тестване, но неин прототип може да се види още при Стивън Хокинг, който успява да победи парализата си чрез силата на ума. Така покойният учен създава машина, която да „чете мислите“ му и да ги изговаря чрез компютърен глас. Именно по този начин Хокинг завършва голяма част от изследванията си, допринесли за развитието на астрофизиката.

И докато Илон Мъск владее технологичния свят, то майка му Мей е също толкова известна, но в модата и лайфстайла. 75-годишната дама е пример за поколения жени по целия свят, продължавайки да се развива професионално, независимо от възрастта си. Тя е вдъхновение и чрез стила, който показва, като миналата година застана на корицата на Sports Illustrated, позирайки само по бански за летния им брой.

Сега диетоложката споделя малко повече за началото на модната си кариера на необикновена възраст, както и какви трикове прилага, за да остане в безупречна форма. Мей беше част от звездния елит на галата amfAR след филмовия фестивал в Кан, показвайки завиден стил и фигура. Тя коментира темата, че жените над определена възраст често са пренебрегвани и остават невидими за целия свят.

„Аз съм на 75 години и се чувствам чудесно. Но честно казано, като диетолог, никога не съм имала проблеми с остаряването“, казва г-жа Мъск.

Мей, която украси корицата на Sports Illustrated Swimsuit на 74 години, допълва, че е недоволна само от един факт и това е, че модните агенции я искат да бъде модел, но само като представител на по-старото поколение. Но чрез настояването, че възрастта няма значение, Мъск успява да убеди дизайнерите и главните редактори на списания, че може да бъде не само модел на домашни халати, но и да застава на корицата по бански.

Диетоложката също така разкри и някои от тайните си за поддържане на добра форма. Именно защото знае как да се храни, възрастта не ѝ личи и тялото ѝ е готово за всякакви предизвикателства. Разкрива, че не тренира много, защото може да се нарани, но все пак включва нормално количество движения в ежедневието си. Също така се отнася с позитивно отношение към нещата и се опитва да бъде винаги щастлива.

Майката на Илон Мъск краси корицата на InStyle с българска рокля

Основният ѝ съвет за младолик вид обаче няма нищо общо с движението, храната или дрехите. Той е насочен към едно от най-често повтаряните неща от дерматолози и това е защитата от слънцето. „Стойте далеч от слънцето, определено“, казва и Мей Мъск.

Преди година 75-годишната моделка и известният ѝ син попаднаха в заглавията на вестниците, след като британският The Times разкри, че милиардерът е оставил майка си в гаража, когато тя му е отишла на гости. Без да дава повече детайли, Мей потвърди информацията, като заяви, че наистина е трябвало да спи на нетрадиционно място, когато е била в Тексас, където се намира щаб квартирата на космическата организация SpaceX.

„Не можеш да имаш красива и голяма къща покрай площадка за изстрелване на ракети“, каза тя. Допълва, че това не ѝ е първият път, в който спи в гараж. Същото е правила и когато е посещавала майка си в Канада, защото къщата не е имала стая за гости.

Относно това дали Илон все пак е взел диван за майка си, на който тя да остане при следващите посещения, Мей отрече. „Не смятаме, че това е проблем, защото наистина не е. Да бъдеш със семейството е много по-важно от удобно легло“, категорична е тя.

За още новини от света на звездите и модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари