IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лятна бижутерия – няколко тенденции, които да следвате

10 юни 2023 15 00

Ето кои ще са актуалните аксесоари 

IStockphoto

IStockphoto

Лятото наближава и е време да извадим най-подходящата бижутерия, с която разполагаме. Тя трябва да допълни нашите нови и ефирни тоалети. Независимо дали ни трябва талисман за врата, който да се връзва на банските или сламената шапка, или нещо по-елегантно за коктейл, време е за нови покупки! Но за да ги направите, трябва да знаете кои ще са водещите тенденции за сезона.

По-топлото време налага да приберете някои бижута и да извадите други. Все пак, ако сте фенове на по-големите вериги и синджири, не бива да ги слагате на жаркото слънце. В зависимост от това от каква сплав са направени, те могат да се съсипят от влагата. А всички се досещаме как някои колиета оставят зеленикава следа по кожата.

Тънките, дори миниатюрни, почти незабележими огърлици, са едно от нещата, които предлага лятната бижутерия. Обеците с флорални мотиви, най-вече тези, които висят, ще са голям хит. Що се отнася до тоновете на различните аксесоари, може да се каже, че те ще обхванат цветовата палитра.

На какъв вид бижутерия да заложите за лято 2023?

Аксесоари, които подчертават ключицата, гривни в бонбонени тонове и такива за глезените. Това са сред най-популярните артикули за сезона, според модните експерти. Те изтъкват, че сега е времето да носим перли под всякаква форма – като симпатични обеци на винт, на нежни златни гривни, като висулки на нежни колиета и други.

Ето няколко различни аксесоара, които да допълнят вашата лятна визия:

Перли

Този вид бижутерия е безценен и безсезонен подарък. Ала как през зимата да носите колие с перличка на врата? През лятото повечето тоалети предразполагат да имаме аксесоари с красивите бели топчета.

Много дизайнери на бижута използват дребните перли, за да добавят акцент към своите нежни златни колиета или обеци на винт. Да не говорим за това какви хубави пръстени с перли има на пазара.

Голи бижута

Някои ги наричат така, защото се сливат с кожата. И ще ги забележите, едва когато се вгледате по-добре в тях. Въпросната тенденция идва от TikTok и ни връща към времето, в което носехме огърлици в различни цветове. Е, сега те ще са по-фини, от корда и други материали.

Освен колиетата с перли или дребни камъчета, оченца или мъниста, има и деликатни гривни за глезените.

Пролет 2023 – какви бижута да носите?

Бижута с флорални мотиви – идеални за пролет 2023

Бонбонени цветове

Шарени рокли с ретро мотиви или такива с флорални принтове, летни костюми в ярки цветове. На тях отива бижутерия в бонбонени тонове.

„Бижутата в бонбонени цветове са перфектният акцент към лятното бяло или дори смели цветни комплекти. Планирам да ги използвам за уикендите на плажа, както и за пътуване до Италия“, казва стилистът Надин Кахане.

Не е достатъчно да имате златни или сребърни колиета. За лято 2023 си купете от онези закачливите, които са изпълнени с различни висулки с бонбонени цветове. Или пък си купете обеци с шарени конци.

Повече от една халка на ухото

Вече не е модерно да имаш само една дупка на ухото. Бижутерията за лято 2023 предразполага да си сложите повече обеци на едното или и на двете. Трендът е да имате халки от един стил една до друга. Те може да са обикновени, златни, с нежна висулка или пък с висящи елементи.

Дори и за някои да е клише, това лято ще виждаме жени с високи конски опашки, откриващи ушите си с множество обеци една до друга.

Сребро/метал

Да, златото е номер едно през последните години. Но среброто и различните негови разновидности под формата на сходно изглеждащ метал ще се завърне съвсем скоро. Chanel, Proenza Schouler и Tory Burch, са сред марките, които пуснаха бижута в по-хладни тонове за пролет/лято 2023 г.

Ефектно сребърно колие или чифт халки, комбинирани с гривна с шарени висулки, са нещата, които може да изпробвате.

За още тенденции в бижутата и модни съвети, последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Ваня Гъркова

КоментариКоментари