IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнес мода за есента – какви панталони да носите в офиса

13 септември 2023 10 30

Как да изглеждате стилно и да се чувствате удобно

Снимка: iStock

Снимка: iStock

С последните тенденции, клонящи към интелигентна, изпипана естетика, е по-лесно от всякога да припокриете вашето офис облекло с това за ежедневието. Модата за есен/зима '23 е свързана с „тихия лукс“ – общ термин, отнасящ се до създаването на изискан и елегантен външен вид, използвайки обикновени дрехи. Структурираните блейзъри, панталоните по мярка и минималистичните аксесоари се вписват добре в тази категория – и случайно отговарят на повечето офис изисквания за обличане.

Но днес ще говорим специално за един артикул – официалните панталони. И честно казано, има малко стилове, които биха ни впечатлили повече от моделите за офис среда. От чифтове с широки крачоли до такива на тънки райета, това са панталони, които можете да носите както за важна среща, така и за брънч в неделя. Необходими са само няколко допълнения за стила – за работния ден се придържайте към обикновена риза, класически обувки и може би подходящ блейзър, в зависимост от това колко официален е вашият офис. Може да добавите малко повече свобода след работа, като смените мокасините с маратонки и ризата с тениска или потник.

Бизнес мода за есента – какви панталони да носите в офиса

1. Панталони с широки крачоли

Ключова част от есенния гардероб, панталоните с широки крачоли предлагат разнообразни опции за стил, съчетават се добре както с равни обувки, така и с токчета, и се предлагат в редица цветове. Изборът на широки, ефирни панталони пред прилепнали дрехи не само гарантира комфорт, но и осигурява безкрайно стилен външен вид.

За да овладеете изкуството да носите широки панталони, пропорциите играят ключова роля. Докато високите платформи добавят височина към долната половина, постигането на баланс изисква по-вталена форма отгоре – блейзъри, впити блузи или тениски са идеалната комбинация за панталони с широки крачоли, което ви позволява да носите този външен вид, който е едновременно удобен и стилен.

2. Панталони тип цигара

Появил се в средата на 50-те години на миналия век, панталонът със стеснена кройка е елегантен, семпъл стил, който има тенденция леко да се стеснява в долната част на крака, завършвайки точно над глезена. Панталоните тип цигара бяха изключително популярни сред известните дами – Мерилин Монро и Одри Хепбърн са само част от тях.

Красотата на стила не се крие в способността му да привлича вниманието – всъщност панталоните тип цигара са характерно занижени, служейки като структурна основа на солидно облекло. Вместо това, стилът е шивашки спасител, който ще ви се притече на помощ в нужда, особено когато ви трябва елегантен елемент, който да добави така желаното изтънчено излъчване.

3. Прав панталон

Проектирани с гъвкава талия и често стигащи до глезена, правите панталони изглеждат също толкова стилни, колкото и панталоните тип цигара. Те могат да се съчетават с почти всичко – от маратонки до токчета, създавайки един елегантен и удобен външен вид за работна среда. Също така може да ги носите в ежедневието си, когато бъдат допълнени от обикновена блуза или тениска, завършени със стилни аксесоари.

Есенна мода – тенденциите, които ще властват през сезона

Есенна мода – цветовете, които ще ви помогнат да постигнете целите си

Модни съвети – есенните тенденции, за които да внимавате

4. Панталони на райе

Райетата са изпитан и доказал се модел, който най-често свързваме с костюми или подходящо за офиса облекло. Въпреки че този аспект на щампата не трябва да се пренебрегва, използването на фини линии по панталоните също може да бъде включено и в ежедневната ви визия. Благодарение на модните инфлуенсъри, тази микротенденция набира скорост и начините, по които може да се стилизира този класически модел, вдъхват нов живот дори на най-основните артикули.

За още новини от света на модата последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook.

Автор - снимка
Автор на статията:
Дарена Найденова

КоментариКоментари