IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да носите правилно загащени наполовина топ или риза

14 ноември 2023 10 50

Разберете какво е експертното мнение

Снимка: Getty Images

Снимка: Getty Images

Всеки знае, че риза, пуловер, тениска или друг топ, напъхан наполовина в чифт сини дънки или елегантна пола, изглежда супер небрежно и готино, но само хората, които са опитвали този стил, осъзнават колко е трудно да го оформиш така, че да не изглеждаш разгащен. „Наполовина прибраната в панталона горна дреха е форма на изкуство, което изисква известна практика“, казва стилистът на знаменитости Саманта Браун пред списание Instyle. За щастие, с правилната техника можете да овладеете всякакъв вид половинчато загащване – от много шикозния френски стил до по-небрежния страничен стил.

Почти всяка горна дреха може да бъде носена така (наполовина загащена) – леки тениски, обемисти пуловери, ризи с копчета и дори големи суитшърти с качулки, стига да овладеете няколко удобни трика. Ако сте нови в играта „наполовина прибрано, наполовина навън“, не се притеснявайте. Вместо това, прочетете съветите на  нюйоркската модна експертка Браун, заедно с тези на стилистката Одри Кейт Лопес.

Има два основни метода за постигане на този вид на полузагащване: френски и страничен. „Френската баста е класическа“, казва Лопес за най-известния и лесен подход. Това включва прибиране на около три четвърти от предната част на горната ви дреха в колана на долната. Това „създава безшевни линии и е страхотно за блузи с копчета и дори за пуловери“, казва Лопес.

Страничното прибиране е точно това, което звучи – горната дреха е прибрана от едната страна на талията ви. Като алтернатива можете да изберете да приберете едната предна половина на риза или жилетка с копчета. „Ако искате да направите това странично прибиране наполовина с пуловер, тениска или суитшърт, вземете няколко сантиметра, приблизително с размера на дланта си, и ги подпъхнете в колана си, където започва първата гайка за колан“, казва Браун.

sc: relatedarticles ids:122594,122590 /]

Когато става въпрос за избор между тези два стила, Лопес се фокусира върху силуета и формата. „Страничната част е чудесна за пуловер, суитшърт или по-обемна материя, която ще изглежда странно (и пищно), ако я пъхнете цялата в дънките си. Междувременно френската баста „е страхотна за удължаване на краката ви и добавяне на дефиниция на талията и е най-гладката и изчистена опция“, обяснява стилистката.

Бела Хадид;

Бела Хадид; Снимка: Getty Images

Независимо от това каква половинка имате или какъв топ искате да приберете наполовина, има няколко неща, които трябва да имате предвид, когато правите това. На първо място е платът. „Колкото по-мека и копринена е материята, толкова по-лесно е“, казва Браун. Не е невъзможно да приберете наполовина по-обемно горнище като плетен пуловер или ватирана дреха с качулка, но става по-трудно да поддържате силуета си гладък и спретнат. За да компенсирате, обмислете носенето на панталон с по-широк колан или пола, която е разтеглива в талията.

Освен лесното прибиране, важно е да се отбележи, че почти всички полуприбрани горнища вероятно ще се движат през целия ден. Без значение колко тънка е материята на ризата ви, ще изпитате известно разместване. Това означава, че най-вероятно ще трябва да коригирате или приберете своя топ няколко пъти в деня. Също така е добра идея да имате предвид, че за по-деликатните тъкани като коприна и лен има вероятност да се намачкат, когато са били прибрани.

Снимка

Снимка: iStock

Сега, след като знаете всичко, което трябва да знаете за загащването наполовина, прочетете нататък, за да научите точно как да прибирате наполовина различни стилове топове:

1. Риза с копчета, прибрана частично

Когато искате да приберете ризата с копчета наполовина, вместо да я прибирате отпред, приберете я от едната страна. Лопес съветва просто да я пъхнете от едната страна на полата си, оставяйки другата страна да виси. „Закопчайте ризата от яката до колана си и след това пъхнете левия панел на ризата, с копчета, в панталона или полата си и оставете десния панел, без копчета, навън“, обяснява тя.

2. Как да подпъхнете наполовина тениска

Снимка

Снимка: Getty Images

Когато прибирате тениска наполовина, Лопес има просто правило: прибиране на плата между предните две гайки за колан. Това ще гарантира, че вашата половинка изглежда балансирана, вместо да се плъзга на една или друга страна. Браун добавя, че също така е жизненоважно да изгладите ризата си, докато я прибирате, за да осигурите гладък силует.

3.  Как да приберете наполовина плетена/драпирана материя

С плетена горна част или каквато и да е по-драпирана блуза, трябва да сте сигурни, че няма да създадете никакво дърпане или набръчкване, така че поддържането на плътно прибраната част отпред и точно в центъра е особено важно. 

За още новини от света на модата и звездите последвайте Tialoto в Instagram и харесайте страницата ни във Facebook

Автор - снимка
Автор на статията:
Teodora Dragoeva

КоментариКоментари

Торбалан ( преди 5 месеца )
От край време си ходя напълно загащен за разлика от много гащници !
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар