IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

The best of Седмицата на модата в Париж 2011

9 март 2011 10 29

Седмицата на модата в Париж приключва днес

Снимка: Gettyimages/ Guliver

Снимка: Gettyimages/ Guliver

Седмицата на модата в Париж (Ready-to-Wear) приключва днес и най-интересно сякаш вече се случи.

Viktor & Rolf, John Galliano, Christian Dior, Emanuel Ungaro, Giambattista Valli...

И не само те, разбира се.

Няма как да не се обърне внимание на Chanel и на строгия диктатор Лагерфелд, който, по случай на колекцията за есен-зима 2011 наблюдателно отбеляза в колко мрачен свят живеем.

В тази връзка, дрехите абсолютно контрастират на нежната бяла приказка, обсипана с мъниста, която ще се носи от дамите през предстоящата пролет.

Декорите и светлината също бяха много драматични и предполаха асоциации с постапокалиптичната творба "Пътят" на Кормак Маккарти.

Сара Бъртон с поредната си колекция за Alexander McQueen също прави приятно впечатление, но, за съжаление, по никакъв начин не може да достигне оригинала.

Прави впечатление, че колекцията по-скоро е "Haute Couture", отколкото "Ready-to-Wear", но за къща McQueen това не е кой знае каква изненада. Така или иначе, границата между двете понятия напоследък избледнява все повече.

Красиво ревю, на което обаче му липсва онази дързост и агресия, която накара светът да се влюби в гениалния дизайнер.

В никакъв случай не подминавайте галериите долу, чрез които, освен с гореспоменатите имена, ще се запознаете и с колекциите за есен/ зима 2011 на:

Stella McCartney

Valentino

Yves Saint Laurent

Chanel

Alexander McQueen
 

Автор на статията:
Милена Димитрова

КоментариКоментари