IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лондон: новата световна модна столица

17 август 2011 14 43

Английският град измести досегашния фаворит Ню Йорк с помощта на кралската сватба

Снимка: From London with Love

Снимка: From London with Love

Коя е световната столица на модата?

Ако си мислите, че това е мегаполисът Ню Йорк – грешите. Според изследване на Global Language Monitor това е Лондон

През миналата година английският град успя да изпревари предишния първенец в класацията - Ню Йорк. На трето място е Париж, който също заслужава титлата.

Класацията е съставена на базата на това колко често са споменати в средствата за информация и в интернет ключови думи, имена на известни личности и компании, след което е извършен мониторинг на 75 000 печатни и електронни медии.

Причината Лондон да заеме челна позиция се корени във високия интерес към сватбата на  принц Уилям и Кейт Мидълтън, а също и в смъртта на световноизвестния дизайнер Александър Маккуин.

Други големи дизайнери от Острова са Вивиен Уестууд и Стела Макартни. От Лондон е и Кейт Мос, която е най-често снимания от Марио Тестино модел.

Като добавим и факта, че в Лондон са се случили едни от най-важните в културно отношение събития за 20 век, вследствие на които се появяват не едно и две модни течения, съмнения няма.

Лондон е новата, а може би единствената, модна столица в света.

Автор - снимка
Автор на статията:
Мария Господинова

КоментариКоментари