IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

8 правила за пазаруване във винтидж магазин

15 октомври 2013 11 10

Кои са детайлите, които ще ни помогнат да пазаруваме качествено?

Снимка: Dreamstime

Снимка: Dreamstime

Финансовата криза не е основната причина за разрастването на пазаруването във винтидж магазините. Макар у нас да са разпространени повече по-скоро магазините, които продават дрехи втора употреба, в много от тях има и секции, в които дрехите са нови, но от стари колекции, каквато е същността на винтидж магазините. Но нека обърнем внимание на тези, в които се продават вече носени дрехи.

Има определени правила за пазаруване там, за да можем да допълним индивидуалния си стил с неповторими детайли. Фактът, че някои звезди от шоубизнеса не крият, че редовно посещават тези магазини, като че ли отключи и нашата смелост да обявим на всеослушание, че модните съкровища могат да бъдат открити само там, но и за това се иска талант. Ето някои задължителни условия за пазаруване.

1. Ако се престрашите да купите обувки, гледайте горната част на кожата да е здрава. Колкото и невероятно да звучи, подметките са най-малкия ви проблем – обущарят може да ги смени.

2. Често във винтидж магазините светлината е оскъдна и има защо – това затруднява забелязването на дефектите по артикулите. Може да ползвате светлината от телефона си или да огледате дрехата на светло, ако имате възможност.

3. Проверявайте мишниците на дрехата – не е приятно, знаем, но е задължително.

4. Проверявайте магазините за дрехи, когато сте в по-малък град – там има по-малка конкуренция и стилът на местните е различен, което увеличава шансовете ви да попаднете на модно съкровище.

Снимка: Dreamstime

5. Винаги проверявайте шевовете – обърнете дрехата от вътрешната ѝ страна, за да прегледате как са затегнати те.

6. Обърнете внимание на копчетата – ако са нестандартни, трудно ще откриете подобни и ще се наложи да смените всички, освен ако това не е целта ви.

7. Когато планирате пазаруване във винтидж магазин, трябва да сте облечени с тишърт, за да може да премерите дреха веднага, без да се налага да влизате в пробна и да губите време.

8. Проверете петната – често се оказва, че те могат да се премахнат лесно, въпреки че са устояли на предварителната обработка.

Автор на статията:
Люба Вангелова

КоментариКоментари