IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Prabal Gurung за MAC

6 септември 2014 11 00

Дизайнерът с дебютна колекция грим за козметичния гигант

Снимка: Kyle Ericksen

Снимка: Kyle Ericksen

Дългоочакваното развитие на тенденцията за ориентиране на модните къщи към козметичната индустрия е последвано и от непалския дизайнер Прабал Гурунг. Дебютната колаборация между Prabal Gurung и MAC за създаването на колекция грим бе обявена преди няколко месеца и вече имаме първите кадри на линията.

Дизайнерът е работил за Седмица на модата в партньорство с козметичния гигант от години и е сред безспорните фаворити на публиката, спечелил сърцата им със своите смели комбинации между цветове и налагане на така наречената „нова визия“.

Линията, плод на артистичната колаборация, ще бъде лансирана на 26 ноември в Северна Америка и през декември в цял свят, без Китай, официално представяйки всичките 14 продукта в колекцията. За тези, които нямат търпение да видят продуктовата линия, тя ще бъде „загатната“ на предстоящото ревю на 6 септември, по време на Седмица на модата в Ню Йорк.

„Любовта ми към модата и красотата започна още когато бях дете. Това беше моята утеха, моето бягство. Не знаех козметичните марки или големите дизайнери, когато бях много малък, но бях очарован от опаковките и красивите кутии. Беше почти магическо“, сподели самият дизайнер пред WWD.

За създаването на дебютната си козметична линия с MAC, Прабал Гурунг следва своята основна мотивация, състояща се в желанието да доставя на жените начини, с помощта на които да бъдат красиви и да се чувстват специални.

Луксозният дизайн на силуетите на Prabal Gurung се пренася и в колекцията гримове с MAC, вдъхновен от артисти като Деймиън Хърст и фотографа Ник Найт. Златният обков е завършен със сложни геометрични форми и плетеници, които стоят като основа върху масивното брандиране на модната къща.

Колекцията представлява своеобразно обобщение на най-необходимите козметични продукти и инструменти, сред които бронзираща пудра, червила, гланцове за устни, сенки за очи, черен молив и други.

Дебютната колекция гримове на Prabal Gurung с MAC може би ще бъде едва началото, тъй като креативният директор сподели, че с удоволствие би разширил цветната палитра при гримовете и дори би работил над специален парфюм.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари