IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Милано: Ваканция, свобода и испанска окупация

26 септември 2014 05 00

Колекциите на Roberto Cavalli, Marni и Dolce & Gabbana

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Изключителен баланс в силуетите и вдъхновенията между романтика и забавление представят от Roberto Cavalli със своята колекция за пролет-лято 2015.

Тематично, модната къща демонстрира дълги рокли, обсипани с бродерии, многоцветен, нагънат жакард, дантела, широки панталони и изненадващо за марката – пастелна цветна палитра върху бродиран тюл.

За щастие обаче дизайнерът запазва иконичния почерк на Roberto Cavalli, състоящ се в дръзки решения и изключително характерните животински елементи.

Аксесоарите са основно изработени от кожа на крокодил и питон, а визията им е допълнена от мото якета и монохромен принт на зебра.

В съвсем друга посока се насочват от Marni. Класическите прави и семпли силуети акцентират върху тенденция, основно съставена от богатите аксесоари и масивната стилистика.

Смелите и неочаквани извивки, които бижутата правят, допълват асиметричните форми по дрехите.

Тенденцията за флорални мотиви е интерпретирана чрез бродирани и изработени с пайети цветя, „скрити“ под меки палта в пастелна цветна палитра. Специално внимание е обърнато на масивните колани и богатите инкрустации от огледални камъни.

Усещането за свобода е постигнато с ефект на „висене“ на различни елементи от предложенията, фиксирани с части от шифон.

Доменико Долче и Стефано Габана определено не изневеряват на своите корени и традиции и през пролет-лято 2015. Напълно доказващ, че тематичните италиански вдъхновения е невъзможно да се изчерпят, модният дует се фокусира върху испанското влияние над родните им традиции.

Подиумът е завладян от съвременни тореадори и фламенко танцьори, представящи испанската окупация над Сицилия от 300 години и двустранното заимстване на различни традиции.

Златните и сребърни медали се превръщат в бродерии, а едрият шев характеризира матадор-якетата. Сатен, брокат и бродерии са „прихванати“ от кадифен пояс, а класическите бели ризи с декорации се комбинират с обувки – бижута и детайли от кожени цветя.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари