IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Париж: Разграничаване и Разкош

29 септември 2014 07 15

Колекциите на Rochas и Balenciaga за пролет-лято 2015

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Една от най-дългоочакваните дестинации по време на Седмица на модата, Париж, стартира с представянето на последните колекции на Rochas и Balenciaga.

Своеобразно завръщане към нестандартното и донякъде чудатото демонстрира Алесандро дел Акуа с представянето на третата си поред колекция за модна къща Rochas.

Дизайнерът е силно вдъхновен от средновековните силуети за пролет-лято 2015, издържани с налагащите се като задължителна тенденция за сезона топ с поло яка. Напластяването при полите е подчертано с дръзко скъсена дължина до коляно и многобройни апликации от дантела.

Роклите се характеризират с кафтан и широк диапазон при цветната палитра, с която са решени богати бродерии от флора и фауна.

Сложните форми при палтата са завършени със златни и бели пайети, което очертава един съвсем нов подход и артистичен път за модната къща – този на сексапилните силуети, които трудно могат да се сравнят с натрупаните до момента архиви на Rochas.

Дългоочакваното ревю на Balenciaga със сигурност оправда и най-високите очаквания.

На фона на осветена, класическа френска мозайка, моделите представиха последните предложения на модната къща за пролет-лято 2015. Красиво движейки се като върху лед, силуетите демонстрираха разкош във визиите на Алекзандър Уанг.

Великолепните украси, превърнали се в иконичен почерк и символ на Кристобал Баленсиага, са модернизирани с умело вплетена голяма доза практичност.

Своя източник на вдъхновение за симбиозата между лукс и всекидневие, Алекзандър Уанг намира не къде да е, а именно по улиците на „люлката“ на модата – Париж. Кадифените цветя и панделки блестят в набор от мъниста, а изработените ленти украсяват както полите и ризите, така и слънчевите очила.

Специално внимание е обърнато върху сложната плетеница на вериги, като че взети от велосипед и преобразувани в ювелирно изкуство за създаване на колиета и гривни.

Подплатите от сатен отдават почит на емблематичните за модната къща ефекти на мрежа, които за пролет-лято 2015 се открояват в своята уникална комбинация с актуален спортен дух. Поло яките при горните части се преобразуват в рокли с ръчен шев – сливане, което изразява силния контраст между индустриалното и нежното.

Старателно избродираните ленти от полиестер в панделки маркират своеобразното подтикване на Balenciaga към Алекзандър Уанг да разшири границите на висшата мода, създавайки колекция, подходяща за всеки ден.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари