IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Артистичен дебют в модата

6 октомври 2014 08 39

Първата колекция на Еди Анемиян за H&M

Снимка: H&M

Снимка: H&M

За трета поредна година от H&M организират своя конкурс за дизайн, с който отличават едни от най-талантливите участници.

За 2014 година излъченият победител е 24 годишният французин Еди Анемиян.

Четвъртата поред колекция на младия талант е вдъхновена от образа и вечния стил на Тилда Суинтън от филма „I am love“ и френския художник, цигулар и график Жан Огю̀ст Доминѝк Ѐнгър.

Капсулната линия на Еди Анемиян за шведския бранд демонстрира силно влияние от силуетите на Jil Sander, които актрисата носи в гореспоменатия филм, комбинирани с личното му усещане за гъвкавост и подбор на материи.

Флоралните принтове са „накъсани“ на ленти и конструирани в абстрактни форми на А-линеен силует на пола, а хоризонталните плисирани детайли по блузите умело пресъздават 3D ефекти и визуализации.

„Имах такова добро изживяване, създавайки колекцията с H&M. Те наистина уважиха идеята на колекцията, пресъздавайки моите техники за разрез и шев висша мода. Беше като да видя как дрехите ми се превръщат в реалност“, сподели победителят Еди Анемиян.

Капсулната колекция на дизайнера за H&M ще бъде достъпна за продажба в избрани магазини на марката и онлайн от 23 октомври.

Първите силуети можете да видите в галерията ни.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари