IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Седмица на модата в Париж: Атлетика и Архитектура

7 октомври 2014 05 05

Новите колекции на Stella McCartney и Giambattista Valli

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

От години най-голямото богатство на Stella McCartney е стратегията за работа, изразяваща се в сътрудничество едновременно с моделите на подиума и клиентките.

Взаимната помощ води до успешно презентиране на най-необходимото в женския гардероб и задоволяване на глада за практичност в модата.

Колекцията за пролет-лято 2015 не отстъпва от утвърдената пътека за успех – силуетите са с големи размери, изключително обемни и издържани в характерния атлетичен стил.

Концепцията на дизайнерката и водещо вдъхновение е мотото, че ако една жена се чувства добре в кожата си, това се вижда с просто око и без да има нужда да бъде специално подчертано и акцентирано.

Разнообразието от нотки в стила въвежда супер широки панталони, леки рокли и атлетично вплетена геометрия в силуета.

Апликациите от дантела са поставени върху якета, а тенденцията за флорални мотиви е интерпретирана чрез майсторството на патчуърк техники с цветя, които като че създават усещането за ефект на пеперуда.

Архитектурният метаболизъм и процесът на промяна са основните теми, разгърнати в колекцията за пролет-лято 2015 на Giambattista Valli.

Силно влияние има японската школа на конструкциите по сгради от 60-те и 70-те години, което се оказва основен подход за постигане на несравним футуризъм в линията. Тази формула, смесена с поп арт интериор характеризира предложенията – патчуърк техниката заимства текстилни елементи, които препращат към 17 век.

Дебели ресни от памучна дантела са подчертани с елементи от кожа, а иконичният белег на модната къща в създаване на изчистени рокли, издържани в стила на висшата мода от 60-те години бележат своето завръщане и за пролет-лято 2015.

Интересно в линията е, че се обръща внимание на модели с панталон – явление, което далеч не е често срещано в колекциите на Giambattista Valli.

Специален акцент е поставен върху емблематичния модел чанта „Tolfa“, носен от радикалистките по време на студентските протести в Париж от 1968 година.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари