IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Основните грешки, които допускаме с модата

20 октомври 2014 12 45

Най-разпространените грехове със стила

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Както има някои правила, които задължително да спазваме при съчетаването на всеки един силует, така има и забрани, които също не трябва да пренебрегваме. Добре структурираната визия е съчетание между най-различни компоненти, които трябва да отговарят стилово един на друг.

За да не допускаме грешки с модата, нека се придържаме към тези прости правила.

Мрежести чорапи

Независимо от факта, че изключително много харесваме сексапилните визии на жените от Мулен руж и всички такива филми, има един фактор, който меко казано не е за подценяване – мрежестите чорапи са символ на неясна репутация. За да не се окажете неправилно разбрани, по-добре не прибягвайте до този тип чорапи, освен ако е Хелоуин или имате тематично събитие. В ежедневието заложете на класическите черни чорапи, които са изключително сексапилни, но по съвсем различен и стилен начин.

Отворени обувки с чорапи

Това е един от най-големите кошмари. Независимо дали става въпрос за тежък случай като сандали с плътни чорапи или за висок ток с отворена част и тънки чорапи – просто недейте. Когато дизайнерите създават обувка с отворен елемент, той е за да покаже част от крака, като акцентира върху женствеността и красотата на формата. Подобни комбинации не са подходящи, особено ако се вижда ръб на чорапи, били те дори и с телесен цвят.

Без сутиен

Независимо колко се вдъхновявате от повечето модели и фотосесии, реалният живот не е студио. Носенето на сутиен е елементарен етикет и проява на уважение към другите хора. Правилното усвояване на нормите и регламентите на съществуващия код за външния вид е редно да бъде демонстриран с правилно и подходящо селектирано бельо. В днешно време марките предлагат такова изобилие от модели и визии, че неудобството отдавна вече не е актуално извинение.

Клин с къс топ

Клиновете набират все по-голяма популярност в гардероба на съвременната жена и признаваме, че комбинациите с него могат да бъдат истински шедьовър. Едно от златните правила обаче е, че клин с къс топ определено не е добра идея. Правилото при съчетаване на клин е, че трябва да се носи с горна част, която да е с една идея по-дълга. Най-предпочитаната дължина е малко под таза. Тук изключваме комбинациите за фитнес и практикуване на различни видове спорт – единственото място, на което можете да си позволите подобно съчетание.

Принтове и шарки

Много е тънка границата между умело създаден силует с дръзки принтове и шарки и кичозно съчетание. Най-добрият съвет, който можем да следваме при този тип дрехи е, че акцентът трябва да бъде на едно място. Заложите ли на тази тактика, много малко вероятно е да сгрешите. Комбинирайте дръзки панталони с едноцветен топ или обратното, но никога и двете.

Елементи от косъм за лятото

Да, признаваме, че яките и различните видове елементи от косъм са изключително стилни, но адекватното им подбиране спрямо сезона е ключово. Ако се намирате в настъпващо лято, това е моментът, в който смело да премахнете всички изделия от кожа с косъм в гардероба си. Лятото е редно да се носят феерични, леки и проветриви материи. Оставете естествения и изкуствен косъм за студените месеци.

Смесване на стиловете

Да, изглежда ни добре на кориците на някои списания, но в действителност е изключително трудно да се комбинират различни стилове по начин, по който да изглеждат адекватно. Спортен клин с токчета никога не е добра идея.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари