IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джон Галиано се завърна!

15 януари 2015 11 01

Дизайнерът с дебютна колекция за Maison Margiela

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

От 2011 година насам, когато бе последното ревю на Джон Галиано за Christian Dior, тайно се надявахме за добра новина около завръщането на дизайнера.

Мечтите ни бяха оправдани преди няколко месеца, когато се обяви предстоящата дебютна колекция, маркираща сливането на емблематичния почерк на Галиано с архивите на Maison Margiela.

Космополитният Лондон „приюти“ за пореден път креативния творец, маркирайки своеобразното му прераждане в света на модата.

Именно от английската столица стартира кариерата на Галиано с дебютната колекция за завършването на Central Saint Martins през 1984 година и завръщането му неслучайно бе представено отново там.

Колекцията висша мода за пролет-лято 2015 демонстрира силна комбинация между материи и различни материали. Предложенията представят симбиоза между романтичния подход на Галиано и авангардния код на модната къща.

Дръзките разрези са подчертани с емблематичните ефекти на бяла боя от архивите на Maison Margiela.

Pvc джобове, деним и анималистични принтове допълват смелата стилистика с бижута върху лицето, а характерната пищност в силуетите на Джон Галиано отбелязва завръщането и утвърждаване на един от най-креативните умове в индустрията.

Дългогодишната работа за Christian Dior неминуемо оставя отпечатък в работата на дизайнера.

Белег, който той пренася и в колекцията “Artisanal“ с открояващо се използване на тюл и драматични извивки на материите в силуета.

Кристалите бележат емблематичните маски, а мисията на Maison Margiela за рециклиране и вдъхване на нов живот отново се разкрива в своя пълен потенциал върху модния подиум.

Якетата са решени в стилистика на сурови платна за рисуване. Елементите от лак са своеобразно намигване към картините на ренесансовия художник Джузепе Арчимболдо.

Техниката за деконструкция на силуета и майсторството в авангардните визии материализират смесването между белезите на модната къща с емблематичните похвати на Джон Галиано.

Ревюто бе посетено от икони като Албер Елбаз, Кейт Мос и Ана Уинтур, а очакванията в бъдещ план са за повишаване на интереса към модната къща, който след последните събития значително е намалял.

Едно обаче е сигурно – дизайнерът официално се завърна с пълна сила!

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари