IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Любопитни факти за обувките – Част втора

10 февруари 2015 10 01

Какво не знаем?

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Светът на обувките, както всички аспекти на модата, е необятен. Всеки ден виждаме все по-нови, красиви и креативни колаборации и предложения на различните дизайнери.

Преминахме през налагането на балетните пантофки, вдъхновихме се от Туиги и ги използвахме в ежедневието си.

Преоткрихме геометрията в токчетата, „свързани“ с подметката чрез кубчета, правоъгълници и дори триъгълници. Сдобихме се и с по един модел високи обувки... без ток.

Безбройните тенденции се менят сякаш със скоростта на светлината и определено ни убедиха, че въображението няма граници.

Това, което наистина е интересно, е да разгледаме архивите и историята, която крият обувките. Представяме ви втора част на най-интересните и любопитни факти около страстта на всяка жена.

1. Материали

Поради търговията, засягаща пряко Италия през 1940-те, металните материали вече не са били на разположение. Първата иновация откъм създаване на обувки от различни, меки материали дължим на Salvatore Ferragamo. Дизайнерът експериментира с нови тъкани и материи, създавайки днешната визия на меките обувки.

2. Наука

Манията за закупуване на обувки е напълно обяснена и оправдана от науката. Смята се, че удовлетворението от придобиването на нови и нови модели спомага за цялостното ни добро настроение, тъй като директно влияе на мозъка, правейки ни щастливи. Изводът: купувайте и си доставяйте радост сами.

3. Сънища

Смята се, че сънуването на високи и ниски обувки е пряко свързано с емоционалното ни състояние. Тук не става въпрос за предположения, а за теорията на възприятие на обувките. Ако смятате, че високите токчета са изключително неудобни и не ги предпочитате, но ги сънувате често, това може да се счете за знак, че подсъзнателно не сте щастливи.

4. Боти

Първият модел боти е създаден за Кралица Виктория през 1840 година и до днес, въпреки разнообразието, се е утвърдил като един от най-любимите сред жените.

5. Джими Чу

Няма как да стане въпрос за обувки и да не споменем Jimmy Choo. Емблематичната марка се налага в индустрията с уменията на известния дизайнер да създава това, от което имат нужда жените. Историята крие един любопитен факт – първият модел обувки Джими Чу създава на крехката възраст от 11 години.

6. Кари Брадшоу

Героинята от „Сексът и градът“ демонстрираше безупречен вкус и страст към обувките. Сметките показват, че общата стойност на притежаваните модели на Кари Брадшоу възлиза на над 40 000 долара. Определено бихме искали да походим в нейните обувки... буквално.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари