IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Трио стайлинг: очила, грим, прическа

19 март 2015 13 34

Известни дами демонстрираха съчетаването на водещите тенденции при очилата, грима и прическите

Снимка: Хайлайф/ От игла до конец

Снимка: Хайлайф/ От игла до конец

На 18-ти март в City Center Sofia българската марка очила KWIAT представи най-новата си колекция слънчеви и диоптрични очила за 2015 година.

Известни дами, сред които Теди Кацарова, София Борисова, Ива Екимова, Веселка Крачунова, Йордана Димитрова, Румяна Маринова и младата певица и актриса Марина Кискинова, демонстрираха съчетаването на водещите тенденции при очилата, грима и прическите.

Тенденции при очилата:

Ретро вълната остава актуална при очилата и през 2015 година. Но ако през 2014-та водещ е бил полъхът на 60-те години, през 2015-та вече се отива към 70-те. На преден план излиза кръглата форма на очилата – запазена марка на Елтън Джон и Ози Озбърн, а в последните години, успешно налагана и от Лейди Гага, Бионсе и Майли Сайръс. Поради специфичността си обаче, тя се препоръчва за хора с квадратна или правоъгълна форма на лицето и в никакъв случай кръгла.

Като цяло, формите продължават да следват миналогодишните ретро – котешки, бъбрек или авиатор, уейфеър, както и класическите „пеперуда“ и квадратни в макси размери, които закриват голяма част от лицето. Специално решение на дизайнерския екип е иновация в класическия бъбрек, който постепенно преминава от елипсовидна към закръглена форма и вместо с две линии се съединява по средата с кръг.

Диоптричните рамки запазват елипсовидните и правоъгълните си очертания, които са по-класически и неангажиращи. Тази година отново се набляга на котешката форма, която е женствена, изискана и придава неустоим шик и стил на дамите. Актуални са композициите от цветове в рамките – флорални принтове, шарки тип костенурка и „Хавана“ – кафяво и зелено, тигрови комбинации и цветни мозайки във всички тонове на дъгата.

Прически и грим – тенденции пролет-лято 2015

При косите актуални цветове ще бъдат медно и русо, но задължително в няколко близки нюанса, а не в изцяло равен тон. Модерни ще са и натуралните тонове, близки до естествения цвят. За да е актуален един цвят през този сезон, той трябва да е в съчетание от три-четири преливащи се тоналности. Сред тенденциите за сезона е и яркочервената коса.

При прическите на мода отново ще бъдат правите коси и ниска опашка с път по средата. Също така в тренд са небрежните, леки вълни. Наблюдаваме и лек полъх от 60-те години на миналия век в прическите – извити навън краища и голям обем.

Този сезон има абсолютна свобода на цветовете при грима, с което се постигат различни визии – ежедневна, парти, делова или вечерна. Класическата очна линия е подходяща за всеки повод – по-плътна или по-тънка, къса или издължена, тя може да бъде в различни цветове. Опушеният грим в сиво и пастелно зелено ще направи погледа дълбок и дързък.

За по-свежа и нестандартна визия могат да се използват всякакви цветове. Заложете на зелено, лилаво, оранжево, синьо или жълто и със сигурност ще впечатлите околните. Меката бежово-кафява гама, която подхожда на всеки цвят очи, е винаги актуална и с такава визия ще изглеждате стилно, както през деня, така и вечер.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари