IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как сами съсипваме бижутата си?

19 май 2015 10 01

Някои неща, които да избягваме

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Случвало ли ви се е да си купите ново бижу и само след няколко носения да откриете, че вече е променило безвъзвратно своя цвят? Да, и на нас.

Въпросните промени се появяват както при модели от истинско злато и сребро, така и от такива, създадени от всякакви други материали.

Независимо от качеството и изработката, различните фактори влияят много на бижутата ни и не след дълго се отказваме – прибираме ги, ако са ценни и ги заменяме, ако са достъпни.

Въпреки това, желаем да не се стига дотам и по-скоро да удължим живота на любимите си колиета и пръстени, за да им се радваме във вида, в който сме ги купили.

Представяме ви основните фактори, които влияят на цялостния външен вид на аксесоарите ни и как да ги избегнем.

1. Пот

Когато наближат летните дни и температурите се повишат, откриваме съществена разлика във времето, необходимо на бижутата ни да променят външния си вид. Това е така, защото в момента, в който се изпотим, потта въздейства на повърхността на нашите аксесоари и то по начин, по който се появява оцветяване.

За да избегнете подобни „ефекти“, използвайте продукти против изпотяване и често сменяйте местоположението на бижуто, за да не допускате въздействие – колието може да се дръпне за малко настрани, а пръстенът да се свали.

2. Морска вода

Както знаете, съставът на морската вода никак не е прост. По същия начин, по който бижутата си въздействат с потта, се получава реакция и при намокрянето с морска вода. За целта, оставете най-добре бижутата си у дома. По този начин няма да се налага да се справяте с оцветяване и евентуално отпечатване от изгаряне на китката на гривна, например.

3. Парфюм

Ежедневното поставяне на парфюм върху бижутата може да се окаже пагубно за техния външен вид. За целта, първо пръснете ароматната течност върху местата, на които искате, и след това поставете бижутата. Изчакайте няколко минути да попие добре и да намалите количеството, което ще попадне върху аксесоарите.

Един съвет за парфюма – концентрирайте се около зоните, в които има пулс, защото така ароматът ще се усеща повече от околните.

4. Предпазване

За да предпазите потъмняването и съсипването на бижутата, можете да използвате безцветен лак, с който да лакирате повърхността. По този начин ще създадете бариера между кожата и метала, и няма да имате проблемите с различните реакции и нежеланите странични ефекти.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари