IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да носим в плажната си чанта?

14 юни 2015 04 30

10 задължителни неща, без които да не тръгваме

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Няма нищо по-неприятно от това, да отидем на плажа, блажено да се излегнем на кърпата или на шезлонга и да открием, че сме забравили нещо.

Разбира се, досещаме се за това чак тогава, когато ни потрябва толкова много, че дори не можем да измислим алтернативен заместител.

Колкото и да ни се струва просто за изпълнение, излагането на слънчеви бани и посещението на морския бряг изисква една определена подготовка.

Тъй като постоянното усещане, че нещо сме забравили трудно изчезва, селектирахме за вас 10-те най-важни неща, които задължително трябва да поставите в плажната си чанта.

Спазвайки списъка, гарантираме, че ще прекарате незабравимо своя лежерен ден на брега на морето.

Ето какво да приберете:

1. Хавлия

Независимо дали използвате шезлонг или обичате директно да полегнете върху топлия и мек пясък, хавлиената кърпа е най-важният компонент на вашата почивка. Ще го оцените особено много в момента, в който излезете от водата и топлият бриз ви се стори като студена буря.

2. Сандали

Обувките са задължителна част от плажната ви визия. Без тях трудно ще можете да мръднете от кърпата, тъй като по обяд слънцето нагрява пясъка изключително много и често е непосилно да изминете дори и две крачки на босо.

3. Шапка

Освен, че ще предпази очите от силните слънчеви лъчи, шапката на плажа е задължителна заради защитната преграда, която създава за косата. Не си мислете, че не можете да увредите косъма с тази иначе приятна почивка – напротив. Изсушаването и изсветляването са едва част от проблемите, които има вероятност да си навлечете.

4. Слънчеви очила

Най-популярният аксесоар за топлите летни дни са слънчевите очила. Задължително ги изберете с висока защита от вредни лъчи, за да не увредите очите. Освен това, съвременните марки предлагат огромно разнообразие от модели, с които да изразите своята индивидуалност и да завършите перфектно плажната визия. В крайна сметка модата няма почивен ден.

5. Слушалки

Ако планирате да прекарате целия ден на плажа, вземете си слушалки. В даден момент компанията може да подремне заради недостига на сън от бурната предишна вечер. Точно тогава идва моментът за приятна музика на фона на красив пейзаж.

6. Книга

По същата причина, която споменахме по-горе, можете да си приберете за всеки случай любима книга. С нея времето ще мине неусетно и ще научите нещо ново, интересно и любопитно.

7. Пуловер

Дългите плажни дни бързо се превръщат във вечер, а на вас просто не ви се прибира. Точно сте започнали приятен разговор на по няколко коктейла, а слънцето се скрива. Вземете тънко пуловерче в плажната чанта и сте готови да се радвате на лятното безвремие.

8. Слънцезащитен крем

Продуктите със слънцезащитна функция са абсолютно задължителни за плажа. Лъчите отдавна не са това, което бяха преди и ако не сте забелязали, кожата изгаря много по-бързо. За да не се налага да спите „на закачалка“ тази вечер, по-добре се мажете поне през час или след всяко влизане във водата.

9. Балсам за устни

Искате едновременно да изглеждате добре на плажа, но и да дадете почивка на кожата от грима? Балсамът за устни ще придаде блясък и мекота, докато хидратира и предпазва нежната кожа от напукване.

10. Рокля или риза

Винаги е добре да имате някоя дреха, която да сложите върху банския. Освен че ще можете да отидете абсолютно навсякъде без да се преобличате, подобна мярка ще ви спаси и от изгаряне.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )