IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да вдъхнем живот на старата риза?

17 юни 2015 04 16

3 лесни начина за нова визия

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Също като сакото, правата пола и дънките, бялата риза е един от класическите компоненти на силуета, който всяка дама притежава.

През последните няколко години станахме големи фенове на дългите модели с копчете, които обикновено закопчавахме до най-горе.

Този вид бе наложен от известните лица на различните индустрии, а най-открояващи се бяха сестрите Олсън.

Уви, с преминаването на сезоните, малко започна да ни омръзва комбинирането по един и същи начин, и дори малко позабравихме да носим любимата риза.

Предлагаме ви три лесни начина, с които можете да вдъхнете живот на вечната класика и да я върнете в ежедневния си силует.

1. Копче до средата

Следващият път, в който комбинирате ризата с пола, не закопчавайте до най-горе и до най-долу – даже напротив. Оставете първите две-три и последните копчета откопчани. Добър вариант е да видите до къде стига ръба на вашата пола и да откриете талията. Свободно падащата риза и цепката, която сте оставили, ще акцентира върху кръста и няма да ни направи да изглеждаме по-пълни.

2. Възел на кръста

Това е хитър трик, който да разнообрази силуета. Оставете горната част и вместо да загащвате в панталон или пола, завържете двата края. В случай, че са прекалено къси за възел, увеличете леко дължината с откопчаване на последните две копчета. Акцентът отново пада върху кръста, а долната част се разкрива в целия ѝ блясък.

3. Ефект на „Прегърни ме“

Съвсем нов вид на старата риза можете да придадете с лесен трик. Изобщо не закопчавайте ризата, а прехлупете едната част асиметрично върху другата. За да закрепите да остане така, защипете с дънките или полата, като за по-голяма сигурност можете да използвате безопасни игли. Препоръчваме да прехлупите отдолу тази част, върху която са копчетата, за да не си личи, че това всъщност е риза.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари