IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

„Дишащите“ материи за лятото

26 юни 2015 14 07

На какво да акцентираме този сезон

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Няма нищо по-неприятно от запарващи материи през лятото, които ни създават дискомфорт.

По време на високите температури, единствената цел на силуета е да „проветрява“ и да дава възможност на кожата ни да диша.

Фееричните кройки допринасят в голяма степен за преминаването на приятния бриз, но в своята същина, материите са много по-важни.

Точно в месеците, в които се намираме в момента, трябва да съобразим покупките си и да се вгледаме малко по-съсредоточено върху етикета и от какво е изработено новото попълнение към гардероба ни.

Представяме ви кои са най-подходящите материали, на които да се спрете при закупуване на летни дрехи.

Дайте възможност на тялото да диша и значително по-комфортно ще прекарате летните си дни.

1. Лен

Ленените компоненти от лятната визия са изключително добър избор за високите температури. Абсолютно никакво ограничение няма при кройките, тъй като предимствата на леката материя е открита много отдавна и вече намира място както в мъжкия гардероб, така и в женския.

Роклите, полите, широките панталони, саката и дори еспадрилите от лен се превърнаха в задължителна класика, която трябва да бъде в основата на гардероба ви.

2. Дантела

Синонимът на романтика, нежност и женственост при материите е едновременно красив и практичен избор за летните дни. Можете да го използвате като декорация върху ленена основа или самостоятелно.

При втория вариант, нежните процепи между мотивите ще показват по малко от кожата ви и ще се получи красив ефект за сексапилно загатване. Предложенията от дантела далеч не спират с рокли, поли и потници – вече можете да изберете материята и като основна за банския ви костюм.

3. Памук

Многогодишният храст, от който се добиват влакна, се използва за създаването на платове, които са се използвали още от праисторически времена. Меката при допир с кожа материя е не само лека, но и „дишаща“ – не позволява запотяване или запарване на тялото.

Смело инвестирайте в памучни дрехи, като препоръчваме да потърсите такива с прецизни перфорации от лазер за повече индивидуалност.

4. Плетива

Колкото и странно да ви звучи, едрата плетка е много препоръчителна за високите температури. Истината е, че макар да се свързва повече със зимните дни, този тип обработка на материи позволява проникването на свеж въздух и задържането на кожата суха. Особено красива е комбинацията от панталонки в едра плетка и къс, памучен топ.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари