IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цветовете на лятната почивка

8 юли 2015 10 12

Нови висоти за Mary Katrantzou

Снимка: Mary Katrantzou

Снимка: Mary Katrantzou

Обикновено цветовете, които жените предпочитат да избират за своите визии, се ограничават до черното и бялото.

Това е всеизвестен факт, дължащ се на свойството на тези нюанси да карат кожата и косата да изпъкват.

Точно от тази концепция за женския силует се вдъхновява и младата дизайнерка Мери Катранзу за своите нови предложения към линията Resort за 2016 година.

Интересният подход се характеризира с умение за имплементиране на класическите цветове и може би се превръща в новия почерк на марката. Относно това, не трябва да забравяме рязката промяна от дебютирането на дизайнерката до днес.

В началото, определената като „Кралицата на дигиталния принт“, изненадваше своите фенове с пищни силуети, заблуждаващи окото и разкриващи пълния потенциал на визуалните измами.

Няколко колекции след това станахме свидетели на едни напълно противоположни предложения – семпли силуети, концентрирани не толкова върху палитрата, колкото върху конструкцията.

Сега, за Resort 2016 спокойно можем да кажем, че наблюдаваме баланс между двете. Почти във всяка визия се открива черният цвят, но той в никакъв случай не е основен – напротив.

Пъстрите детайли са групирани в многобройни нюанси, които внасят усещане за движение на определени места – цепка, край на блуза и разкрояване на роклите в долната част. Идеални дизайнерски решения, създадени без усилие.

Това е привкусът, който колекцията оставя след подробното ѝ преглеждане. Модният нюх на гъркинята определено е успял да я доведе до крайната цел.

Виждаме малко лилаво, малко розово и блокиране с плисе на нюансите, които напомнят на слънчеви лъчи, преминаващи през дъга. Хармоничната красота и създаването на сложни модели с лекота е всъщност начинът на Мери Катранзу да адаптира окото, като все пак запазва своите разпознаваеми белези като дизайнер.

Открояват се флорални щампи, високи яки и най-вече средна дължина при роклите и полите. Докато марката Mary Katrantzou стартира със смелите си цветове и използването на принтове по дрехите, гъркинята претърпя едно своеобразно израстване докато стигне до сърцето на съвременната жена по един наистина балансиран и отговарящ на модните критерии начин.

Можете да видите най-доброто от колекцията в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари