IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висшата мода като втора кожа

13 юли 2015 09 43

Дръзки силуети от Fendi

Снимка: Indigitalimages.com

Снимка: Indigitalimages.com

За общо 50 години откакто Карл Лагерфелд оглавява поста Креативен директор на Fendi, дизайнерът успя да отрази всички новости в модата, свързани с обществените и социални промени.

Изненадващ факт е неспирната креативност на кайзер Карл и умението му всеки сезон да изпробва нашия вкус и усет за естетически красивото и модерното.

Колекцията висша мода за есен-зима 2015 разтрогва една тенденция от миналото за носене на кожа единствено и само от вътрешната страна на палтата.

Своеобразният поклон на Fendi към младата аудитория, която търси забавление и разнообразие се извършва със завръщане на един от белезите на фаталната жена – коженото палто.

Във всяко едно представяне на нови предложения от страна на модната къща, силно впечатление правят архивите и силуетите, взаимствани от тях.

Демонстрирането на техники и способности при производството задават високите критерии на изпълнението.

Животинската кожа се третира като плат – откроява се диагонален разрез, вертикални ивици, къдрици и шахматно оцветяване с черен и сребърен косъм.

Поставеният фокус върху качествената изработка сякаш увеличава детайлите като вграждане на кожа върху прозрачни елементи.

Силуетите се характеризират основно с пелерини с качулки, а късите визии са с наслагване и завършек от метални ботуши.

С колекцията висша мода за есен-зима 2015, Fendi определено демонстрират, че имат самочувствие и вяра в жените и тяхната дива природа.

Вижте повече от животинската страна на модата в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари