IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Chernomore Start.bg Posoka Boec

Как да запазим бели маратонки? Част 2

31 август 2015 05 00

Още няколко полезни съвета

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Повече от очевидно е, че всички известни дами са обсебени от белите маратонки.

Един от основните проблеми с този модел е фактът, че е ужасно трудно да задържим и запазим идеално белия цвят за по-дълго.

Все пак, на всеки се случва да се изпръска от локва или да се полее без да иска.

Въпреки това, постоянно виждаме известните лица от модната индустрия със завидно бели маратонки и преди да видим първата част на това, как да запазим белите маратонки, и ние се чудехме как го правят.

Представяме ви втората порция съвети, защото подобни трикове в тази посока не просто никога не са излишни, а даже са желателни.

1. Хартия

Важен момент, след като вече сте изпрали на ръка белите си маратонки, е подсушаването. За да ускорите процеса, можете да използвате кухненска хартия, която да попие по-голямата част от водата. Поставете малко и във вътрешната част, за да не се окажат сухи отвън, а влажни отвътре.

2. Мазни петна

На всички ни се е случвало да изцапаме белите си маратонки с нещо, от което да остават мазни петна. В този случай, най-добре е възможно най-бързо да почистите с топла вода, четка за зъби и сапун, или какъвто и да е щадящ материите почистващ препарат.

3. Съхранявайте на тъмно

Никога не оставяйте белите си маратонки навън! Фактът, че ги носите често, ги излага на UV лъчи достатъчно много, а това води до падане на цвета, посивяване и изтъркване. Съхранявайте обувките на тъмни и студени места, когато не ги носите.

4. Избелване

В случай, че искате да избелите своите маратонки, можете да използвате белина. Най-добрият начин е да смесите една част белина с пет части вода, но въпреки това винаги има риск от пожълтяване на материите. Потопете четка за зъби в белината и нежно търкайте. Изплакнете с топла вода след като приключите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари