IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Училищните униформи по света

8 септември 2015 04 37

Как изглеждат учениците в различните локации

Мианмар, Снимка: Malin Fezehai

Мианмар, Снимка: Malin Fezehai

Доказателството за това са забележителните културни особености, традиции и история, които умело се сливат в един силует, който не просто превежда децата през училищните трепети със стил, но и създава усещане за принадлежност към едно общество с всичките му емблематични знаци.

От дълги плитки със сини панделки в края, до сака с вратовръзки, представяме ви в нашата галерия най-забележителните униформи от всички краища на света. Ето и някои основни акценти.

Гале, Шри Ланка

Въпросните сини панделки... Красивите дълги плитки и разкрояващите се плисирани долни части на роклите. Това със сигурност е униформа, за която всяко малко момиче мечтае. В крайна сметка, какво по-хубаво от това да бъдем принцеси, докато учим.

Западен Съсекс, Англия

Класическа строга стилистика – дълги ръкави, прави линии на кройките и монохромни решения с цветовете. Въпреки английската дисциплина, която струи от този модел униформа, аксесоарите от бяла дантела значително контрастират със своя закачлив характер.

Съчуан, Китай

Съчуан е провинция, която се намира в централната част на Китай и по размери е колкото Франция. Униформите на учениците напълно отразяват еднопартийното комунистическо управление – строги и еднакви за всички.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари