IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво не знаем за: Louis Vuitton

17 октомври 2015 07 49

Любопитни и малко известни факти

Снимка: Louis Vuitton

Снимка: Louis Vuitton

Ако през 2000 година сте били в своите съзнателни години, със сигурност помните манията по различните лога на марките.

В този дух, има едно лого, което няма как да бъде сбъркано – LV. Емблематичният монограм на Louis Vuitton се открива лесно върху чанти, носени от известни личности от Парис Хилтън до Анджелина Джоли.

Но има много повече зад луксозната марка, от просто звезди като клиенти. Всъщност, тази модна къща пази в своите архиви дълга и забележителна история, която успява да се наложи като културен феномен през всичките тези години.

Селектирахме специално за вас някои от най-интересните и шокиращи факти зад Louis Vuitton – вижте ги.

1. Началото

Луи Вюитон Малетие стартира своята кариера когато е едва на 16. Професионалното му занимание по това време е създател на пътнически куфари.

2. Създаване

Модната къща Louis Vuitton е създадена в далечната 1854 година.

3. Ключалка

Синът на Луи Вюитон, Джорд, наследява империята след смъртта на баща си. Именно наследникът е истинският създател на емблематичната ключалка, която до ден днешен остава един от най-разпознаваемите детайли на аксесоарите Louis Vuitton.

4. Сигурност

Бащата и синът били толкова сигурни в своята иновация сред ключалките и механизмите за заключване, че дори поканили известния американски илюзионист, Хари Худини, да опита да се отключи. Предложението за публична демонстрация е било отказано.

5. Оригиналът

Емблематична за марката е шарката, с която се изработват изделията. Нейното дебютно представяне е било през 1896 година с цел борба с фалшификатите.

6. Разрастване

През 1914 година, най-големият създаван по това време магазин за куфари и пътнически чанти е бил отворен именно от марката. Той, естествено, се е намирал в Париж.

7. Майсторство

За всичките тези години, от създаването на модната къща до днес, майсторството винаги е било на първо място. Любопитен факт е, че с днешна дата, всяко едно изделие под името Louis Vuitton се изработва на ръка във Франция.

8. Вдъхновение

Емблематичният монограм на модната къща всъщност е истинското вдъхновение на Салвадор Дали за създаването на „Далиграм“. Дали използвал идеята, за да създаде своя дизайн, като в него имплементирал собствени символи, инициалите си и тези на жена си Гала.

Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари