IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модните икони, които не завършиха висше

28 октомври 2015 11 00

Известните личности, пренебрегнали образованието

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

В света на модата, където изглежда така, че всички са изключително интелигентни, световно признати и образовани, особено интересен и изненадващ е фактът, че има хора, които всъщност не са завършили университет.

Още по-любопитна е подробността, че някои от най-известните личности в модната индустрия не са завършили дори училище.

За много от най-разпознаваемите имена, този казус е част от биографията им. Ана Уинтур, например, напуска училище, премества се в Лондон и навлиза във водите на модната публицистика.

Джорджо Армани изоставя медицинско училище, след като разбира, че модата е неговата страст.

Вижте историята на тези и още известни личности, които не са завършили училище.

1. Ана Уинтур

Жената, която се смята за една от най-влиятелните личности в света на модата, е напуснала училище, за да преследва мечтата си за кариера в Лондон.

2. Мери-Кейт и Ашли Олсън

Прословутите близначки, които от години са спрягани за жените, които диктуват модните тенденции, започват да учат в Университета в Ню Йорк през 2004 година. Напускат с оправданието, че имат „семейни казуси“, които включват нарастващите отговорности и професионални ангажименти.

3. Алекзандър Уанг

Дизайнерът, собственик на едноименната модна къща, е напуснал училището по дизайн Parsons, в което е учил, след само две години, Причината за това е желанието му да работи и да стартира кариера в модата.

4. Блейк Лайвли

Любимата актриса от „Клюкарката“ е започнала своята кариера на крехките 16 години, непосредствено след училище. До момента, Блейк не е била никога в университет, но твърди, че планира да поправи тази грешка... някой ден.

5. Дона Карън

Дона Карън е напуснала същото учебно заведение, което и Алекзандър Уанг, когато е била на 18 години. Подобно на своя колега, причината е била желанието за работа в Ню Йорк и мотивацията да създава контакти в модната индустрия.

6. Коко Шанел

Емблематичната Шанел е напуснала училище, когато е била едва на 18 години и никога не е искала да продължи образованието си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари