IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Етикет на стила: Кое е „Да“ и кое е „Не“

23 ноември 2015 07 00

Какво да правим и какво да не допускаме

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Когато става въпрос за етикет на стила, най-очевидният аспект е какво да носим за определени събития и какво не.

И ако със сигурност има правилно време и място за такъв тип съвети, днес ще разгледаме етикета на стила от един различен ъгъл – от креативния ум на Том Форд.

Дизайнерът веднъж каза, че обличането е форма на добри маниери – нещо, което в момента почитаме.

Идеята, че без значение какъв е поводът, трябва да се появите с подходяща визия, се налага с пълна сила.

Независимо дали е нормален работен ден в офиса, изискан вечерен коктейл или вечеря с близък приятел, въпрос на възпитание и етикет е да изглеждате подходящо.

Именно поради тази причина, подбрахме за вас основните правила за това, на което можем да кажем гръмогласно „ДА“ и нещата, за които сме твърдо „НЕ“.

Да! – Носете стилни равни обувки. Те са чудесен начин да изглеждате добре и едновременно с това да ви бъде удобно. Можете да комбинирате с всякакъв стил и тип дрехи.

Не! Избягвайте дрехи, които не са ви по мярка. Това означава, че не трябва нито да са по-големи, нито по-малки.

Да! Играйте с различни силуети. Експериментирайте и не се притеснявайте да опитвате нови комбинации, кройки и визии.

Не! Спрете да носите високи токчета, на които не можете да ходите. Колкото и красив да е даден модел обувки, странната походка може да съсипе ефекта от тях.

Да! Инвестирайте в класиките. Бялата риза, полата „молив“, денимът, черните обувки „стилето“ и А-линейната рокля винаги ще бъдат на мода. Пазарувайте разумно.

Не! Старайте се да не се ограничавате до носенето само и единствено на класически дрехи. Разчупвайте визията с разнообразни и нестандартни аксесоари.

Да! Добавете трети компонент във визията. Ако сте с деним и бяла риза, то пончо е чудесен завършек на силуета.

Не! Гледайте да не прекалявате твърде много с аксесоарите. Масивното колие е напълно достатъчно и невинаги стои добре заедно с пръстен, гривна и часовник.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари