IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висша мода Париж: Изкуството на трансформациите

2 февруари 2016 11 40

Джон Галиано и Maison Margiela

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

След запомнящото се завръщане на Джон Галиано в модната индустрия с линия висша мода пролет-лято 2015 за Maison Margiela, едно е потвърден факт - авангардният код на модната къща се сля с романтичния подход на дизайнера.

Този сезон, дизайнерът смело и с любопитство навлезе в концепцията за колажи на колекцията Artisanal и ни кани на своеобразна разходка в света на въображението.

Изкуството да разкъсваш хартия и да слепваш различни пластове е отправна точка на колекцията. Ревюто започна с бял костюм от вълна с остри краища в сребърно кадифе и рокля с брокат по гърба, за да достигне до втората част, толкова наситена с брокат и жакард, че е трудно да се проследи точно какво се случва.

Тренч с един ръкав създава усещането, че всеки момент ще експлоадира, за да разкрие изискана вътрешност в златно.

Богатите цветове и нюанси в палитрите са вдъхновени от османските султани от двореца Топкапъ в Истанбул.

Краят на презентацията настъпва дръзко с вечерна рокля, толкова съвършена, че не се забелязва фактът, че това всъщност са добре увити панталони.

Не липсват и познатите елементи – ретро тениска, формираща основата на силует и обемното късо яке, което владее подиума за висша мода и се откроява като една от властващите тенденции за сезона.

Завършващите предложения се открояват с дръзка кожена пола с пера и прецизен разрез. Изкуството на трансформациите разкрива основната концепция с примери като това, че обикновен черен блейзър може да се преобрази в смела пола.

Не отсъстваше и почитането на Дейвид Бауи с имплементирани елементи във визиите и грима на моделите.

Колекцията висша мода за пролет-лято 2016 е един своеобразен празник за очите, в който аксесоарите добавят слой екзотика.

Всички кадри от ревюто можете да разгледате в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари