IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 непознати факта за Мерилин Монро

1 юни 2016 06 20

Иконата и любопитното около нея

Снимка: Wikipedia

Снимка: Wikipedia

Историята помни красивите жени и със сигурност ги увековечава с безсмъртие.

Ако трябва веднага да изброим няколко дами, останали в историята, със сигурност името на Мерилин Монро ще е едно от първите, за които ще се сетим.

Всички знаем, че блондинката е родена с името Норма Джейн, но има много повече любопитни факти, които са неизвестни за по-голямата част от обществото.

Представяме ви 5 малко известни любопитни неща за емблематичната личност Мерилин Монро.

1. Гласът на Мерилин Монро

Емблематичният начин на говорене със задъхване всъщност е тактика на актрисата, с която преодолява заекване от детството. Знае се, че логопед е научил Мерилин Монро на техниката с гърления глас, което в крайна сметка се оказва ключово за създаване на иконичен почерк. Докато снима последния си филм „Нещо трябва да се даде“ (Something's Got to Give), заекването се завръща и в последствие актрисата е уволнена.

Снимка: Wikipedia

2. Отказ от роля

Монро е трябвало да играе Холи Голайтли във филма от 1961 година „Закуска в Тифани“. Всъщност, Мерилин Монро е била първият избор на Труман Капоти. Блондинката не приема ролята, защото Паула Страсберг, нейна съветница и преподавател по актьорско майсторство ѝ казва да не играе „дама на вечерта“. Капоти, автор на повестта от 1958 година, е бил много разочарован, че студиото наема Одри Хепбърн.

Снимка: Wikipedia

3. Роклята от речта за Джон Ф. Кенеди

Роклята в телесен цвят, покрита с кристали, която Мерилин Монро носеше при изпяването на „Честит рожден ден“ за Джон Ф. Кенеди през 1962 година е била толкова тясна, че е трябвало блондинката да бъде зашита в роклята. „Беше с цвят на кожа и толкова тясна. Тя беше пришита, покрита с кристални камъни“, казва Бил Рей, фотограф.

„Имаше една дълга, дълга пауза... и накрая едно много задъхано „Happy biiiiirthday to youuuu“ и всички просто припаднаха“. Роклята на Монро е продадена на търг през 1999 година за над един милион долара и с това поставя рекорд по най-висока цена за една дреха.

4. Вещите на Мерилин Монро на търг

Много голям брой известни личности са закупили спомени за Мерилин Монро. Марая Кери купува бялото пиано на актрисата, принадлежащо преди това на майката на Норма Джийн, за 662 500 долара през 1999 година. „Иска ми се нещата ѝ да не се бяха обявявали на търг“, споделя Марая Кери. „Това е срамота – иска ми се някой да имаше достатъчно пари, за да купи всичко и да го направи на музей“.

Томи Хилфигер купува сините дънки, които Монро носи през 1954 година в „Реката, която няма завръщане“. Дизайнерът купува и нейни обувки, които подарява в последствие на Деми Мур.

Снимка: Playboy magazine store

5. Историята с Playboy

Въпреки че Монро се появява на първото издание на Playboy през 1953 година, основателят никога не се е срещал с нея. „Тя беше в класа по актьорско майсторство на брат ми в Ню йорк. Но истината е, че никога не съм се срещал с нея“, споделя Хю Хефнър. През 1992 година, собственикът на Playboy купува гробния парцел до този на Мерилин Монро за 75 хил.долара.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

ан ( преди 7 години )
Пак ли и вдигат кокалите на тази?
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар