IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Одри Хепбърн: Модната икона, която промени света

5 юни 2016 08 00

Любопитни факти около живота на актрисата

Одри Хепбърн в "Закуска в Тифани"; Снимка: Fashion Gone Rogue

Одри Хепбърн в "Закуска в Тифани"; Снимка: Fashion Gone Rogue

От емблематичната ѝ френска прическа на висок кок през забележителния гардероб на Givenchy до запомнящият се стил и извън екрана, Одри Хепбърн безспорно запазва мястото си на една от иконичните фигури в модната и филмовата индустрия.

Въпреки това, звездата от „Закуска в Тифани“ винаги е била много повече от просто едно красиво лице – тя участва в почти 30 филма, печели „Оскар“, „Еми“, „Грами“ и награда „Тони“, превръщайки се в модна икона и филантроп.

Безкрайната любов на поколенията към Одри Хепбърн е кулминацията на обожанието на нейния стил, талант, голямо сърце и приветлива индивидуалност.

Ако има личност, която олицетворява класата и изискаността, то това определено е Одри Хепбърн.

„Nothing is impossible, the world itself says I`m possible“, Одри Хепбърн

Да наречеш някого икона е засвидетелстване на голяма чест, но актрисата е символ, признат от всякакви критици и специалисти.

Потвърждение за това е и изложба, представена миналата година, която бе кръстена „Одри Хепбърн: Портрети на една икона“.

Колекцията от кадри се фокусира върху акценти от нейната кариера, по-конкретно ключови филми и роли, а самото събитие цели да представи и да напомни за таланта, красотата и стила на актрисата.

Интересен факт е, че нейното лице е едно от най-представяните в реклами и артистични проекти и дори днес хората използват лика ѝ, за да украсят дома си, стените и дори галериите си.

Снимка: Fashion Gone Rogue

„Елегантността е единствената красота, която не увяхва.“ Одри Хепбърн

Едновременно на екрана и извън него, Одри Хепбърн създава своя образ около идеята за модната икона. Дори и днес, нейната философия за модната индустрия остава валидна. В своята книга „Одри Хепбърн, елегантен дух“, синът ѝ обобщава нейното мото.

„Тя вярваше, че една жена трябва да открие визия, която работи за нея и да използва модата и нейните сезонни промени, за да я завърши, вместо да бъде роб на модата, пресъздавайки образа си отново и отново“, споделя той.

През годините Одри Хепбърн запазва стила си семпъл, но съдържащ актуалните тенденции и дизайни.

Интересен факт е, че изграждането като модна икона далеч не е заради гардероба на Givenchy, а заради това, че дори и с днешна дата, нейната визия остава актуална, определена като вечна класика.

* Одри Хепбърн в рекламен проект за парфюм на Givenchy; Снимка: Fashion Gone Rogue

„Да засадиш градина е да вярваш в утрешния ден“, Одри Хепбърн

Една от водещите причини за превръщането на Одри Хепбърн в това, което е, е нейното усещане за отговорност към другите. Хепбърн се присъединява към UNICEF през 1988 година и предприема пътуване до Етиопия, за да посети различни сиропиталища. Тя продължава работата си с благотворителната организация и посещава също Турция, Еквадор и Венецуела същата година, а Судан – на следващата година. През 1990 година заминава на посещение във Виетнам.

Одри Хепбърн инвестира и допринася за създаването на училища, системи за достъпна чиста вода и имунизационни програми.

За своя принос актрисата е обявена за Посланик на доброто за UNICEF и е наградена с Президентския медал на свободата през 1992 година – най-високата чест за цивилен.

Това, че тя използва своя звезден статус и публична позиция за добри каузи със сигурност откроява желанието на Одри Хепбърн да направи света едно наистина по-добро място.

* Одри Хепбърн като Посланик на UNICEF; Снимка: Fashion Gone Rogue

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари