IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cruise 2017: Dior и историята

1 юни 2016 14 10

Връзката между парижката модна къща и Великобритания

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Приятелството между френската модна къща и двореца е установено и продължено дори и след смъртта на Кристиан Диор през 1957. Наследникът на модната къща, Ив Сен Лоран, представя още една колекция на Dior през 1958 година.

Почти 60 години по-късно, промъквайки се през големия салон до библиотеката и стаите с картини, моделите преминават по същия път, по който са представяни колекциите през 1954 и 1958 година.

Люси Майер и Серж Руфе, които поеха управлението на Dior след напускането на Раф Симънс, откриват вдъхновението за колекция Cruise 2017 тематично от мястото – гардероба на дамите от висшето общество след войната, съчетан с непреодолимото желание за пътуване и приключение.

Сблъсъкът между насложени принтове пресъздава влиянието от английската ексцентричност – старомодни флорални елементи са примесени с други, вдъхновени от големите пътешественици и откриватели.

Интересни елементи са открити в идеите на Великобритания зад граница, повлияни и от нейните колонии – африкански принтове, модели и бродерии.

Британската традиция за лов се материализира чрез конни сцени от 19-ти век и плетки върху жакард, туид и дори златни висулки от лисици и зайци, висящи върху чантите Lady Dior.

Разбира се, няма как да не отбележим и наличието на архивите на модната къща – сака с пеплум, нежно падащ върху бедрата, превръщащ силуета в подходящ за следобеден официален чай.

Използвайки случая, от модна къща Dior анонсираха и нов договор с лице за колекциите грим – Бела Хадид. Това маркира и първият голям договор за модела.

Част от колекцията Cruise 2017 na Christian Dior можете да разгледате в нашата галерия.

* Люси Майер и Серж Руфе, Снимка: Reuters

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари