IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висша мода 2016: Френската революция на Галиано

14 юли 2016 10 20

Колекцията „Artisanal“ от Maison Margiela

снимка: reuters

снимка: reuters

Едно от хубавите неща на висшата мода е, че в колекциите може да се открие от всичко по много.

След като разгледахме класическите кройки и линии на Armani Prive, предложенията за есен 2016 на Maison Margiela идват като глътка свеж въздух.

Не за друго, а защото понякога имаме нужда от едно ударно разнообразие, което да засити не само сетивата, но и душата ни.

Когато Джон Галиано пое поста Творчески директор на модната къща даде заявка, че ще разкрие своя потенциал и креативност чрез архивите на марката и определено с днешна дата можем да кажем, че успя.

Многобройните ъгли, от които може да бъде разгледана колекцията „Artisanal“ варират във всичко друго, но не и в определение като „недостатъчно“.

Основната концептуална линия криволичи между вдъхновение от фрагменти на градското облекло до силуети, напомнящи Френската революция.

За феновете на Джон Галиано, които са запознати с биографията му, романсът му с Френската революция не е нещо ново.

Известно е, че през 1984 година дизайнерът се дипломира с колекцията „Les Incroyables“, издържана точно в тази тематика.

Развиването на тази линия започва още от откриващия силует – оранжево палто, облечено на обратно с масивен черен колан за акцент на кръста и високи ботуши.

Техниката за обръщане на дрехи е нещо, превърнало се в емблематичен почерк за Галиано и материализиращо неговата експериментална мисия да открие нови форми в дрехите.

Този процес, който се разгърна през годините чрез техники за накъсване и извиване на материи, винаги е бил с цел постигане на нови ширини.

Самата колекция обаче, умело доказва свързването на дизайнера с модната къща, която управлява – своеобразният поклон към методологията на Martin Margiela и конкретно на колекцията „Artisanal“, основана върху практикуването на скициране, рециклиране и позициониране по сюрреалистичен начин.

Освен всичко това, предложенията висша мода есен 2016 са отражение на това, което в действителност се случва в истинския свят на модата.

Колекцията висша мода на Maison Margiela можете да разгледате в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари