IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alta Moda на Dolce & Gabbana: Ода за София Лорен

18 юли 2016 08 20

Дуото и колекцията за есен 2016

Снимка: Dolce & Gabbana

Снимка: Dolce & Gabbana

„Това е моето място, моята земя. Понякога не е просто за дрехите“, каза Доменико Долче зад кулисите на ревюто.

„Колекцията е вдъхновена от София, от Неапол и традицията. Тя е израснала недалеч оттук и много от филмите ѝ са снимани тук. Имаше един филм „Miseria e Nobiltà. Неапол все още е така и днес, много беден от една страна, но от друга страна има невероятна барокова архитектура и испанско влияние. Там са всички тези специализирани занаятчии в малки магазинчета, семеен бизнес, всеки от които прави нещо различно. Към това се отнасяме със Стефано. Това е автентично“, сподели дизайнерът.

Сред богатите бродерии, шарки, остри като игла форми и позлатени дрехи се открои бански костюм като корсет от сатен с думите „Miss Eleganza“, избродирани със златни мъниста.

Това е ретроспективно напомняне за пробива на София Лорен и пътят от спечелването на местен конкурс за красота до актриса с награда „Оскар“.

Сега на 81 години, София Лорен има почетно място както в сърцата на Доменико Долче и Стефано Габана, така и на първия централен ред на тяхното ревю.

Визиите напомнят за филмовите костюми на звездата и изграждат цялостния силует с дълбоки деколтета, извити поли „молив“, сексапилни рокли и богато украсени палта.

Най-доброто от колекцията можете да разгледате в нашата галерия.


Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари