IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Коледа и Нова година – облекло, аксесоари, обноски

19 ноември 2016 15 15

Как да не наподобяваме празнична елха или Дядо Коледа!

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Сещате ли се за онази сцена от Бриджит Джоунс, в която (почти) всички са облечени със смешни тематични коледни пуловери? Е, със сигурност искате да избегнете момента, в който облеклото ви се слива с коледната украса и празничното ви облекло е красиво, елегантно, модерно и преди всичко: адекватно за повода!

По една или друга причина за Коледа и Нова година много хора избират червеното, което е и част от традиционната коледна украса. За да не приличате на опаковка за подарък заложете на златно и сребърно – също традиционни празнични цветове. Избягвайте да се облечете изцяло в златно или сребърно, а заложете на акцент или детайл: сако от сребристи пайети, златиста пола, сребърни обувки или чанта, обемни бижута.

Тази година са особено актуални дантелените ефирни рокли с бродерии и тези от големи цветни пайети – в добра комбинация подобни дрехи могат да служат не само за еднократно обличане, но и за бъдеща употреба за коктейли, партита и т. н.

Ако в гардероба ви или сред аксесоарите не намирате нищо коледно и празнично, можете да потърсите нещо подходящо онлайн и да го закупите в Shedd – по този начин ще спестите пари, а ще имате нещо (или при повече късмет – няколко нови неща!) ново и модерно, с което да освежите празничния си гардероб.

Новогодишните партита, особено ако дрескодът го позволява, са добър повод да се забавляваме с външния си вид и да изберем нещо ярко, дръзко, с което да се почувстваме като истинска звезда. Заложете на стилистиката на класическите звезди от Холивуд: красива прическа, блестящи бижута, елегантна рокля, малка чантичка и задължителното червено червило.

Освен да се забавляваме с външния си вид и да влизаме от роля в роля, от дреха в дреха на коледните и новогодишните партита, този период е добър повод да се видим с приятели и да опресним социалните си контакти.

Не забравяйте да спазвате дрескода на всяко събитие, да пристигате навреме, да носите подарък – бутилка хубаво вино и сладкиши или книга са винаги лесно и добро решение, да внимавате с преяждането и употребата на алкохолни напитки и да не се застоявате прекомерно, като задържате вашите домакини като заложници на доброто ви настроение и желанието да се забавлявате до зори!

Използвайте умерено и поздравленията и когато се двоумите как да подходите, неутралната фраза „Весели празници“ винаги работи безпогрешно! Не залитайте и в имитации на Дядо Коледа или Снежанка – освен ако не сте наети, за да изпълните ролите им на някое детско празненство.

На празнични поводи хората често се отпускат до неподходяща степен и се забавляват до самозабрава – ако ви предстоят служебни празненства, коктейли и партита запомнете следното: дори на купон, продължавате да представлявате компанията, в която работите и сте там като неин официален представител – т. е. служебните ви задължения не приключват, докато не напуснете тържеството. Изберете дрехите си така, че да спазвате добрия вкус, не се надпреварвайте за хапките на блок масата с храна и внимавайте с наздравиците. Никога не си позволявайте да събуете обувките си, колкото и да са неудобни и да ви болят краката.

Запомнете: забавлявайте се, но не ставайте повод и причина за забавление на околните!

Весели празници и незабравими партита!

Автор: Ана Динкова

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари