IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Офис облекло за жегите

3 август 2017 12 30

Стилни и корпоративни без усилие

Снимка: Pixabay

Снимка: Pixabay

Докато някои компании имат „фрийстайл петък“, други биха приели лека вариация в дрескода всеки ден от седмицата през летните месеци. Добрата новина е, че има как да сте стилни и да излъчвате професионализъм, като едновременно не се топите в собствен сос.

Ето и няколко предложения за жегите, които ще ви помогнат да не прескочите границата и да изглеждате сякаш сте тръгнали за плажа:

Ако сте се запътили на интервю за работа или на бизнес среща с хора, които не сте виждали, може спокойно да попитате човека, уредил срещата, какъв е дрескодът с думите: „Би ли ми казала, какъв е вашият офис стил, за да се облека подходящо за срещата?“

Няма да изглеждате смешни и неподготвени, а точно обратното. Не се срамувайте!

Скрийте черното и заложете на бялото. И двата цвята са класически и елегантни, само че черното привлича топлината. За да не сте прекалено стерилни, може да добавите някой аксесоар.

В случай, че искате да заложите на някоя по-къса дреха, гледайте дължината на полата или панталоните да не се качва над коляното, тъй като вече става неподходяща за офис облекло. Заложете на памук, трико или коприна, но в никакъв случай на прозрачни материи.

Избягвайте много къси поли, дълбоки деколтета, високи токчета и друго облекло, което е прекалено секси и провокативно.

Пантофките са твърдо НЕ. По-добре сложете някакви еспадрили или затворени обувки на равна подметка. Ако все пак пръстите ви се виждат, ноктите ви трябва да са добре лакирани – не само на ръцете, а и на краката.

Дами, не прекалявайте с макиажа! Не само, че тежкият грим запушва порите и се разтича лесно, но и ви състарява. Освен това дневният грим като цяло не само в офиса, а и извън него, трябва да е максимално лек и изчистен.

И не на последно място прическата – избягвайте сложните прически, изискващи много фиби, лак, шнолки с панделки и т. н. Не отивате на бал, нито сте на 15!

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари