Целебната сила на природата, нуждата от оптимизъм, важното майсторство на ръчната изработка и погледът в бъдещето на модата – всичко това са опорни точки по време на Седмица на модата в Париж, но действителната симбиоза между тях представи Карл Лагерфелд.

По време на ревюто на Chanel, креативният директор пренесе скалите и вълнението на пролома на река Вердон на модния подиум в Гран Пале.

Природата в южната част на Франция е толкова натуралистична, че бризът се носи по каньона и разнася пластмасовите бомбета на модната къща.

„Усетихте ли го?“, попита риторично Карл Лагерфелд.

„Молекулите от водата, когато ги вдишате, са много полезни за вас! Ето защо се чувствате толкова добре на такива места“, завърши той.

Независимо дали е ефектът на ендорфина от обстановката или от дрехите, ревюто показа висша мода, представена по уместен начин.

Слънчевата светлина блести през прозрачните палта и обувки, а емблематичният за модната къща туид преминава през съвременна интерпретация с ресни и усещане за движение.

Балансът между естествена визия на материята и висши умения при изработка е изключително динамичен.

Диско вдъхновението, което се развива в Париж от началото на Седмицата на модата е лесен извод за младежкото настроение в колекцията, напомнящо на 60-те и 80-те години.

С една разлика – качеството на материите е нива над това, което са били по това време.

„Материите бяха ужасни. Тук няма материя или плат, който можеш да купиш другаде. Всички те са направени от Chanel“, сподели кайзер Карл.

Избрани модели от колекцията можете да разгледате в нашата галерия.