IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тери Ричардсън се оказа „Харви Уейнстейн“ в модата

25 октомври 2017 09 20

Престижни издания отказват да работят повече с него

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Скандалният случай с Харви Уейнстейн и неговите жертви повлече крак в средите на Холивуд и много знаменитости се оказаха в дъното на подобни прояви. Оказа се, че и Европейският парламент прикрива подобни неприятни ситуации.

Режисьорът и сценарист Джеймс Тобак също бе набеден, че е проявявал сексуално насилие към много жени, а сега вече към насилниците е прибавено името и на модния фотограф Тери Ричардсън.

Той е известен с провокативните си снимки за списания като Vogue и Vanity Fair. От години се говори, че тормози манекенките които снима, но до този момент така и не е имало последствия за него.

Ето, че вече тези две престижни издания решиха да преустановят работа с него, съобщава AFP.

Заместник-президентът на групировката „Condé Nast International“, която издава няколко списания, е поискал от ръководството им в различните държави, където те излизат, да не работят повече с Тери Ричардсън.

Представителка на Тери Ричардсън в Ню Йорк каза, че той е разочарован от решението, защото „вече е отговорил на тези стари истории“. Тя подчерта, че „работата му е сексуално експлицитна и затова професионалните му взаимодействия са сексуално експлицитни, но всички снимани са го направили доброволно“.

Тери Ричардсън работи от 20 години като моден фотограф. Той е автор на рекламни кампании на „Ив Сен Лоран“, Марк Джейкъбс, Том Форд, както и на клипа „Wrecking Ball“ на Майли Сайръс.

Снимал е и Барак Обама, преди да стане президент. Статия за Тери Ричардсън и оплакванията на манекенки от поведението му публикува в. „Сънди Таймс“. В нея той е наречен „Харви Уейнстейн на модата“.

Миналата седмица манекенката Камерън Ръсъл прикани колежките си да споделят преживените сексуални посегателства на страницата ѝ в Instagram. Последваха разкази от стотина потърпевши, като някои споменават фотографа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Петя Славова

КоментариКоментари