Тамара Георгиева от София спечели 28-мото издание на най-престижния конкурс за красота в България на бляскава церемония в столицата в конкуренция с 20 участнички от цялата страна.
Блондинката се занимава с моден дизайн.

Вице Мис България е Йовита Георгиева от Бургас, която се занимава със спортни танци, а трето място зае студентката по българска филология Габриела Топалова от Пловдив.

Подгласничките ще представят България на международните конкурси Miss Globe и Miss Bikini International, а победителката – на световния финал Miss Planet.

За трета поредна година конкурсът се организира от агенция Интерсаунд, която държи правата за Мис България, а председател на журито беше шефката на агенцията Ирина Папазова. Носителки на титлата Мис България – Наталия Гуркова, Елена Ангелова, Марина Войкова, Антония Петрова и Габриела Кирова се включваха на живо с коментари за представянето на момичетата.

В програмата се включиха танцьорите Василена Шопова и Виктор Алеков, участниците от „Гласът на България“ Тодор Гаджалов и Тихомир Митов, изгряващата певица и носителка на поредица титли от конкурси за красота Биляна Лазарова и гръцкият певец Янис Релис.

Конкурсът протече в четири тура – атрактивен флашмоб, тур по бански костюми, тур с колекция официални тоалети и финал.