Осмото издание на конкурса Мис Планет събра в София дами от над десет държави – Филипини, Монголия, Индия, Украйна, Испания, Армения, Русия, България, Виетнам, Грузия, Гърция и други под екологичната кауза „Green planet“ – да запазим планетата чиста за нашите деца!

Конкурсът е организиран от Агенция Интерсаунд с президент Ирина Папазова. В журито ще вземат участие модни специалисти и рекламодатели, победителки в конкурса от минали издания.

В едноседмичния престой на участничките в България е предвидено разглеждане на исторически забележителности – Рилския манастир, старинното Банско, посещение на Парка на танцуващите мечки създаден от Бриджит Бардо, Парад на нациите, Талант шоу, брифинг по въпросите на екологичната кауза и много други.

Финалът на конкурса е на 24 ноември в Рейнбоу Плаза в София, от 19:30 часа. Той ще премине в няколко тура – откриване в екокостюми, представяне в национални носии, тур на талантите, тур в бални рокли и награждаване.

Идеята на форума е популяризирането на България като туристическа дестинация, на екологичните проблеми на планетата, приятелството между различните държави на основата на красотата и толерантността.