Вече е официално! Имаме данните за това кой супермодел е доминирал в Instagram през 2017. Лайкове, рипост на снимки и най-много реакции са основната цел, която гонят красавиците всяка година. Тяхната популярност в социалната мрежа ги прави не само по-големи любимци на публиката, но и им осигурява многобройни ангажименти за водещите модни къщи в индустрията.

Без повече увъртане – представяме ви топ 10 на най-влиятелните супермодели в Instagram за 2017 година!

1. Кендъл Дженър

Сестрата на Ким Кардашян определено среща много късмет през последните години и се утвърди като водещо име сред новото поколение супермодели. Феновете на брюнетката в Instagram наброяват 85 милиона, което я поставя на заслуженото първо място.

2. Джиджи Хадид

Първа подгласничка в класацията е Джиджи Хадид. Сестрата на Бела Хадид има общо 36,9 милиона последователи в социалната мрежа, които следят всеки един нейн ход.

3. Жизел Бюндхен

Макар и вече пенсионирана, красавицата все още има огромна лоялна база от фенове в социалните мрежи. Нейните последователи в Instagram са 13,6 милиона, което я прави третата най-влиятелна красавица в социалната мрежа.

4. Бела Хадид

Бела Хадид сякаш винаги е една стъпка зад сестра си Джиджи Хадид. Краят на 2017 за нея идва с 15,9 милиона последователи в Instagram.


5. Кара Делевин

Още един супермодел в пенсия намира място в класацията за най-влиятелните лица на модната индустрия в Instagram. Кара Делевин има 40,8 милиона фена в социалната мрежа.

6. Хейли Болдуин

Красавицата набира все по-голяма популярност и вече често я виждаме като рекламно лице на големите модни къщи. За 2017 година, нейните фенове в Instagram наброяват 10,9 милиона.

7. Адриана Лима

Един от ветераните на Victoria's Secret, Адриана Лима, не отстъпва по нищо на по-младите си колежки, още по-малко на база на фенове. В личния ѝ профил в Instagram има 11,4 милиона души.

8. Барбара Палвин

Сексапилната Барбара Палвин има 7,2 милиона фена в Instagram, което ѝ отрежда осмо място в класацията на Топ 10 най-влиятелни супермодела за 2017 в социалната мрежа.

9. Жозефин Скривер

На предпоследно място в класацията е Жозефин Скривер, която има лоялна база от 4,5 милиона фена за 2017 година.

10. Емили Ратайковски

Супермоделът, известен с това, че обича да показва всяка част от своето тяло без грам притеснение, е събрала 15,8 милиона последователи в Instagram. Това ѝ отрежда десето, последно място в класацията.